Big bossovi Matovičovi už nie je dobrý ani Lengvarský. Z jeho krokov je vraj „vyrušený“
26 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Igorovi Matovičovi zrejme nevyhovie nikto. Teda ak nerátame exministra zdravotníctva Mareka Krajčího, za ktorým sa takmer rozplakal. Teraz je totiž nespokojný s jeho nástupcom.


Vladimír Lengvarský nastúpil na post ministra zdravotníctva po tom, ako prezidentka vymenovala staronovú vládu. Jeho doterajšie pôsobenie mu vynieslo nielen oveľa väčšiu popularitu, akú mal jeho predchodca, ale aj nevôľu šéfa OĽaNO Igora Matoviča, ktorý je vraj „vyrušený z jeho krokov.“ Informuje portál parlamentnelisty.sk.
Po tom, čo o ňom Matovič povedal, by mal navrhnúť Lengvarského odvolanie

Igor Matovič v dnešnej relácii Sobotné dialógy v Rádiu Slovensko na adresu Lengvarského povedal:Som vyrušený z jeho krokov. Niekto bude musieť prijať zodpovednosť, ak bude zaočkovanosť na Slovensku nízka.“ Nezabudol dodať, že súčasný minister má „výrazne“ lepšiu pozíciu, akú mal jeho predchodca Marek Krajčí.

„O to viac by som od neho čakal extrémnu snahu, aby sa ľudia očkovali. Vidím, že pristávame niekde okolo 36 percent. A tam sa limitne blížime ako keby k nášmu vrcholu. Veľmi sa obávam, že sa nedostaneme cez 40 percent,“ povedal Matovič. Podľa neho by to pre Slovensko mohla byť v auguste a septembri „katastrofa“.

Rozhlasovej diskusie sa zúčastnil aj podpredseda parlamentu a podpredseda Smeru Juraj Blanár, ktorý poukázal na to, že Matovič upozorňuje v relácií na to, že jeho nominant robí niečo zle. „Vy by ste mali pána Lengvarského dnes navrhnúť na odvolanie po tom, čo ste tu dnes povedali. Ako môžu ľudia dôverovať ministrovi, ktorého kritizuje šéf koaličnej strany, ktorá ho tam nominovala?“ opýtal sa Blanár na margo Matovičových slov.

Matovič vs. Lengvarský. Ide o Sputnik. Názory sa rozchádzajú. Likvidácia bude stáť ďalšie peniaze
Okolo Sputnika panuje naďalej chaos. Očakávania o počte očkovaných Sputnikom sa nenaplnili. Vláda predaj Sputnika nezvažuje. Podľa expertov by sme ho predať aj tak nestihli, lebo vakcína exspiruje. Likvidácia nás bude stáť ďalšie peniaze. Posunutie... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová