EÚ zráža Viktora Orbána na kolená, Maďarsko zostáva hrdo stáť
24 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Holandský premiér Mark Rutte pokiaľ ide o Maďarsko nebol ani doteraz zdržanlivý. Liberálny holandský premiér po príchode na samite EÚ v Bruseli označil Viktora Orbána za nehanebného a chce ho prinútiť, aby kľakol. Viktor Orbána ostáva hrdo stáť a reaguje. Nie štýlom holandského premiéra, ale hrdo.


"Maďarsko podľa Marka Ruttea nemá v Európskej únii miesto, ak bude krajina nástojiť na dodržiavaní zákona o ochrane pred pedofíliou," píše portál Magyar Nemzet.  "Ale nemôžeme im povedať, aby odišli. Musíme ísť krok za krokom a dúfať, že sa prispôsobia." Podľa Magyar Nemzet to povedal Ruttea pre holandský portál RTL.
Zákon je o výchove detí, reagoval Viktor Orbán

Viktora Orbána po príchode do Bruselu očakávali novinári. Na ich otázky reagoval a vysvetlil, o čo v zákone o ochrane pred pedofíliou ide. Video o príchode Orbána aj s odpoveďami na otázky novinárov priniesol maďarský portál Origo.

Orbán vysvetlil, že zákon sa týka toho, ako sa dieťa oboznámi s inak zložitou a komplikovanou otázkou sexuality. Zdôraznil, že je na rodičovi, ako rozhodne.

"Pre Maďarsko je cťou, ak sa o naše zákony zaujíma ktorýkoľvek premiér inej krajiny, alebo EÚ," odpovedal ďalej a odporúčal, aby si každý predtým, ako reaguje prečítal o čo v zákone ide. Správne poradie je podľa Orbána dôležité dodržiavať.

Podčiarkol, že ide o zákon na ochranu detí a rodičov a podmienky na ochranu musí vytvárať štát.

Viktor Orbán: Prebieha civilizačný boj. Západ nemôže chcieť, aby sme žili podľa nich
"Nepodpísali sme Istanbulský dohovor a nepodporujeme studenú vojnu. Nepodkopávame ruského prezidenta, ale dávame mu zaslúženú úctu. V Maďarsku nie je priestor pre podporu šialenstva LGBT a platíme vysokú cenu za ochranu modelu kresťanskej rodiny.... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Linda Chopin

V komunizme Orbán bojoval aj za práva homosexuálov

"Som obranca ľudských práv. Bol som bojovník. V komunizme, keď bola homosexualita trestná, som bojoval za slobodu a práva všetkých. Bol to boj aj za práva homosexuálov," povedal Orbán pred samitom v Bruseli.

Zmienil sa aj o športe, futbale. Opäť zopakoval, že šport je globálna záležitosť a pri politických otázkach je potrebné s ním narábať opatrne. Podľa Origo Orbán dodal, že šport by sa mal oddeliť od politiky. Poukázal na zápasu maďarskej futbalovej reprezentácie v Nemecku. "Sme hrdí tím, národný tím. Každý vie a môže vidieť, čo nás robí hrdými. Pozícia maďarského národného tímu je povzbudivá pre všetkých Maďarov," dodal.

Orbán: Zákon proti pedofílii nie je homofóbny, vzťahuje sa iba na deti
Zákon o ochrane pred pedofíliou, ktorý maďarský parlament schválil v utorok, nie je homofóbny, pretože sa týka iba ochrany detí. Vyhlásil to v piatok predseda vlády Viktor Orbán v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió a... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | tasr