Slovenskí sokoli nepokľaknú
14 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Kľačanie na znak sympatií ku kontroverznému americkému hnutiu Black Lives Matter svet názorovo rozdeľuje už viac ako rok. Slovenskí sokoli odohrajú prvý zápas dnes s národným tímom Poľska. Pred zápasom nepokľaknú. Úvodný výkop je na programe o 18:00.


Slovenská futbalová reprezentácia nasleduje odmietavý postoj Maďarska, aj viacerých slovanských štátov. "Slováci kľačať nebudú." Informáciu potvrdila pre portál Startitup hovorkyňa Slovenského futbalového zväzu Monika Jurigová.
Zväz zaujal odmietavý postoj po minuloročných stretnutiach

"Šéf parlamentu Boris Kollár futbalistom odkázal, že ak majú potrebu kľačať, nech idú na Slavín," píše portál Denníkstandard.

Odkaz Boris Kollár adresoval futbalistom po minuloročných stretnutiach proti Írsku a Škótsku.

Takmer biblický príbeh: Lovca veľrýb nabrala do úst obrovská veľryba. Po minúte ho však „vypľula“!
Po zážitku, akým prešiel na otvorenom mori lovec homárov Michael Packard, netúži azda nikto. Veď kto by sa chcel ocitnúť v papuli veľryby a netušiť, či ho náhodou nezožerie! Čítať ďalej
13 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Futbaloví priaznivci sú presvedčení, že ide o súčasť politiky

Podľa nich ide o gesto, ktoré nepatrí na futbalový trávnik. Futbalisti z krajín strednej a východnej Európy, medzi ktoré patrí aj Slovensko nepokľaknú. Pridávajú sa tak k Rusom, Chorvátom, Poliakom, Maďarom či Čechom.
Pokľaknutie za ponižujúce považuje aj africký futbalista

Podľa portálu Denníkstandard za zmienku stojí aj postoj afrického futbalistu Wilfrieda Zahu. Futbalista za  britský klub Chrystal Palace považoval tento akt za ponižujúci. "Myslí si, že energia by mala byť smerovaná inam," píšu.

Iný názor majú hráči Walesu, Belgicka či škandinávskych krajín Dánska a Fínska, ktorí si pred zápasmi pokľaknú. Za pokľaknutie si bučanie od fanúšikov vyslúžili aj Chorváti a Angličania.

Maďarskí futbalisti nepokľakli. My kľačíme len pred Bohom, vlasťou a ženou, povedal Orbán
11 | 06 | 2021 | Peter Sulek