Absurdnosť politickej slepoty: Michal Šipoš o strachu z nástupu spravodlivosti
05 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

V evanjeliu podľa Matúša (Matúš - 19:14) sa píše: "Nechaj­te deti a neb­ráňte im pri­chádzať ku mne; lebo takých­to je kráľov­stvo nebes­ké." A maličkí aj prichádzajú. Najnovšie napríklad predseda poslaneckého klubu OĽaNO v NR SR Michal Šipoš. Hovorí o strachu opozície "z nástupu spravodlivosti".


Hovorí dokonca aj o "hystérii z nástupu spravodlivosti". V jednom zo svojich nedávnych statusov na sociálnej sieti Michal Šipoš píše: "Ak sa dnes intenzívne riešia kauzy Dobytkár, Očistec, Judáš, Mýtnik, Búrka, Víchrica, tak len preto, že vláda, ktorá vzišla z volieb v roku 2020, orgánom činným v trestnom konaní rozviazala ruky."
Ako cez kopirák

Na sociálnej sieti na profiloch takmer všetkých poslancov a členov vlády sa často nachádzajú "úvahy", ktoré sa prvý raz zjavia na profile Michala Šipoša. Dali by sa menovať mnohí, ktorí ich preberajú od slova, do slova. A to ešte v ten istý deň, ako vyjde "originál". Predseda poslaneckého klubu OĽaNo sa tentoraz rozhodol upevniť "bojovú morálku mužstva" cestou tlačového vyhlásenia.
Ja som klub a ja mu verím

"Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) má plnú dôveru poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), „keďže dôsledne háji verejný záujem a je zárukou nezávislosti polície”. Uviedol to cez agentúry, ktorých správu prevzal web parlamentnelisty.sk predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.
Argumentačné dno

Podľa Šipoša avizovaný pokus predsedu strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica o zvolanie mimoriadnej parlamentnej schôdze na ministrovo odvolanie vnímajú „ako stupňujúcu sa hystériu a strach z nástupu spravodlivosti”. Stanovisko hnutia zaslal Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.
Na margo

Robert Fico informoval, že už dnes budú disponovať 26 podpismi pod zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu. Odovzdať ich chcú v pondelok 7. júna.

(Medzititulky red. HD.)

Poslanec Šipoš chcel byť vtipný, stal sa pravý opak. „Však sa dosmejete. Užívajte posledné dni vo vláde“
Opozícia po asi troch mesiacoch vyzbierala pod petíciu za referendum o predčasných voľbách takmer 600 tisíc podpisov. Poslanec OĽaNO Michal Šipoš si však z toho spravil pomerne plytký humor. Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik