Pentagón sa snaží umlčať „pravdu“ o UFO, tvrdí bývalý riaditeľ programu UFO
28 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Luis Elizondo, ktorý roky riadil program UFO v Pentagóne, nedávno odhalil svetu, že sa ho americká armáda pokúsila zastrašiť a umlčať. Jeho sťažnosť zjavne spustila vyšetrovanie generálneho inšpektora, informuje portál RT.


Elizondo je špecialista na kontrarozviedku, ktorý mal na starosti Program identifikácie pokročilých leteckých hrozieb (AATIP) pred jeho rozpustením v roku 2012. O päť rokov neskôr zverejnil tri videá amerického námorníctva. Americká armáda neskôr potvrdila, že videá sú autentické. Dodala však, že neboli určené na zverejnenie.



Začiatkom tohto mesiaca podal Elizondo 64-stranovú sťažnosť kancelárii generálneho inšpektora ministerstva obrany. Obvinil tiež niekoľko jednotlivcov, že jeho meno pošpinili, čím ohrozili jeho zamestnanie.

"Na ministerstve obrany sú určití jednotlivci, ktorí na mňa útočili a verejne klamali. Využívali svoje postavanie, aby ma znevažovali a diskreditovali,“ uviedol pre portál Politico Elizondov právny zástupca Daniel Sheehan.

Podľa zdrojov išlo o osoby, ktoré sa podieľali na „škodlivých činnostiach, koordinovanej dezinformácii a profesionálnom zneužití úradnej moci“.

Zbrane budúcnosti: Rusko započalo masovú výrobu autonómnych vojnových robotov
Ruská armáda bude čoskoro vybavená autonómnymi vojnovými robotmi, uviedol minister obrany Sergej Šojgu. Moskva už zahájila masovú výrobu týchto strojov, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Lukáš Leca