Joe Biden uvoľnil Trumpov zákon. Stovky Rómov z Rumunska odchádzajú do USA
28 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Podľa informácií, ktoré priniesli médiá v Bukurešti, Rumunsko opúšťajú stovky Rómov. Namierené majú cez Mexiko do USA. Odchádzajú ako turisti. Víza nepotrebujú. Využívajú to, že Biden uvoľnil Trumpov zákon s názvom Ostaň v Mexiku!

Rómovia cestujú podľa portálu Magyar Nemzet do Mexika ako turisti. Nepotrebujú víza. A potom za pomoci prevádzačov do Spojených štátov amerických, kde žiadajú o azyl.

Tvrdia, že sú v Rumunsku diskriminovaní. Za posledných osem mesiacov podľa portálu Magyar Nemzet bolo zadržaných po nelegálnom prekročení rieky Rio Grande americkými úradmi viac ako 2 000 rumunských občanov.
Veľkú Britániu vymenili za USA

Britskí novinári spájajú tento fenomén s Brexitom. Rumunom, ktorí už nemôžu vstúpiť do Británie, nič nebráni v tom, aby nevstupovali do USA. Využívajú vyhlásenie amerického prezidenta Joea Bidena o nelegálnej migrácii.

Konšpiračná kampaň proti Biontechu?  Influenceri vraj mali za peniaze šíriť nepravdy o úmrtiach
Influenceri mali za peniaze šíriť nepravdivé informácie a konšpirácie proti spoločnosti Biontech. Nitky vedú do Ruska, píše Der Tagesspiegel. Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Joe Biden uvoľnil Trumpov

USA začali prijímať migrantov na svojej južnej hranici vo februári. Jedným z prvých opatrení nového amerického prezidenta Joea Bidena bolo uvoľnenie zákona Donalda Trumpa. Ten bol známy pod názvom Zostaňte v Mexiku! Obsahoval opatrenia zamerané na potlačenie prílivu migrantov z krajín strednej Ameriky do USA. Podľa predchádzajúcich predpisov mohli prisťahovalci vstúpiť do krajiny len v prípade, ak mali schválenú žiadosť azylovými orgánmi.
Rumuni platia prevádzačom 2 700 libier

Sirbu Funeriu pricestoval do USA s manželkou a dvomi maloletými deťmi. V rozhovore pre anglické noviny The Mirror, o ktorom informuje portál Magyar Nemzet, uviedol, že prevádzačom zaplatil 2 700 libier. Hovoril aj o svojom pôvodnom pláne. Namierené mali do Veľkej Británie. Pôvodné plány im prekazil Brexit. Nakoniec odleteli z Paríža do Mexika. A odtiaľ ilegálne do Ameriky.

Rusko nebude zvýhodňovať elektromobily. Musk chce hovoriť s Putinom na Clubhouse
Európa či Čína majú veľkorysé dotačné schémy na podporu predaja elektromobilov. Rusko a štáty EAEU sa vybrali inou cetou. Plánujú zrušiť aj jedinú výnimku, ktorá pre elektromobily platila. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Peter Sulek