Baránek: Nemá zmysel baviť sa o budúcnosti strany Za ľudí, lebo je odsúdená na zánik
28 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Exprezident Andrej Kiska dnes zrejme trpko oľutoval svoj odchod z čela strany a zverenie oprát riadenia do rúk Veroniky Remišovej. Zo Za ľudí sa totiž pomaly stáva strana Bez ľudí. O jej odsúdení na zánik hovorí aj politický analytik Ján Baránek.


Boj o predsednícku stoličku v strane Za ľudí sa v týchto dňoch rozbieha poriadne zostra. Obmedzil sa síce len na dvojicu Veronika Remišová - Mária Kolíková, no ženské duo bojovníčok predpovedá ľúty boj o post straníckej líderky. Píše o tom aj portál parlamentnelity.sk, ktorému ponúkol svoj pohľad na celú vec politický analytik Ján Baránek.
Čaká Za ľudí podobný osud ako národniarov zo SNS alebo ešte horší?

Ako to teda v strane Za ľudí napokon dopadne? Kto sa stane jej novou líderkou? Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková chce, aby sa čo najskôr zvolal snem strany, jej oponentka a súčasná predsedníčka Veronika Remišová však prišla s iným nápadom. Chce, aby do snemu určili spoločného kandidáta na predsedu, ktorý by spájal dve zjavne roztrieštené krídla v strane. Podľa Kolíkovej však žiadne krídla nie sú, a návrh Remišovej odmietla. Za ľudí má však dlhodobo nízke čísla v prieskumoch, ba zväčša sa pohybuje mimo brán parlamentu.

„Tá strana je nezachrániteľná, lebo je to marketingový produkt exprezidenta Kisku, ktorý z nej odišiel. Tým, že svoj výtvor opustil, strana sa potáca hore-dole nezmyselnými lídrami, nezmyselnou komunikáciou a nezmyselnými spormi v jej vnútri. Tam nemá zmysel baviť sa o budúcnosti strany Za ľudí, lebo je odsúdená na zánik,” skonštatoval Ján Baránek. Kto sa teda postaví na čelo potápajúcej sa strany a vytiahne ju do „zelených“ čísiel? Kolíková alebo opäť Remišová či nebodaj Šeliga?

V strane Za ľudí vypukla vojna. Remišovej krídlo obviňuje Kolíkovú z porušenia stanov
Konflikt v strane Za ľudí sa ďalej vyostruje. „Časť strany, ktorá podporuje Máriu Kolíkovú, žiada zvolanie mimoriadneho snemu a odvolanie terajšej predsedníčky Veroniky Remišovej. Druhá časť strany, ktorá podporuje Remišovú, zasa robí všetko preto,... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Petra Demková