„Len chrapúň ten účet nezaplatí,“ skonštatoval grobiansky „čašník“ Matovič smerom k Sulíkovi
27 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

V koalícii sa rozhorel ďalší spor medzi Matovičom a Sulíkom. A dôvod? Tentokrát sú to peniaze, respektíve ich navýšenie v štátnom rozpočte. Kým minister financií a šéf OĽaNO chce rozdávať, minister hospodárstva a šéf SaS zase šetriť.


Matovič vyhlasuje, že navýšenie rozpočtu je nutné, pretože kríza nás zasiahla viac ako sme čakali a sľuby, ktoré vláda dala, je potrebné splniť,“ informuje portál slovensko.hnonline.sk. Naopak, Sulík si myslí, že síce sľuby plniť treba, no toľko peňazí minúť nemusíme, respektíve ak nejaké navýšenie bude, tak musí byť hlavne konkrétne, odôvodnené a musí sa týkať dopadu koronakrízy.
Matovič tvrdí, že ľuďom sľúbili kopec vecí, na ktoré je potreba peniaze

Podľa Igora Matoviča by bolo chybou postaviť zákon o štátnom rozpočte na pocitoch a nie na faktoch. Za novelu štátneho rozpočtu na tento rok minister financií ostro skritizoval koaličného partnera Sulíka a jeho SaS. Zdôraznil pri tom, že je to účet, ktorý treba zaplatiť. „Žiadnu hru s kolegami zo SaS hrať nebudem. Súhlasiť s tým, aby to len dobre vyzeralo a skresať výdavky o miliardu a nevytvoriť žiadnu rezervu, to ja nebudem. Len chrapúň ten účet nezaplatí a ešte bude pobehovať po ulici a hovoriť, ako ten účet nezaplatil,“ znížil sa Matovič smerom k Sulíkovi k ďalšej urážke. Koľkej už?!

Nesociálny, neľudský, amatér, ktorý vydiera. Matovič hovoril o Sulíkovi
Brífing ministerstva financií, ktorý sa nedávno ukončil mal názov : Rozpočet - Ľudia a firmy ako rukojemníci. Médiá sa z neho mohli dozvedieť aj o tom, čo je príčinou sporu medzi ministerstvom financií a ministerstvom hospodárstva, ktoré riadi... Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


Podľa ministra financií ľuďom sľúbili „kopu vecí“, ktoré, ak majú dosah na financie, musí pokryť štátny rozpočet. „Politikárčenie“, ktoré zvolila SaS ho pre vraj mrzí aj z toho pohľadu, že v minulosti kritizoval v parlamente ako vládni politici zneužívajú nevedomosť svojich voličov. „O to viac ma to mrzí, ak k takejto politike pristupuje koaličný partner a tvrdí, že on je strana odborníkov. A navyše príde s tým, že nie, my nemusíme platiť výdavky, ktoré sme ľuďom nasľubovali,“ zdôraznil Matovič svoju nevôľu s krokmi SaS, ktorá napríklad nesúhlasí s 300-miliónovou rezervou na ochorenie COVID-19 v druhej polovici roka.

Sulík: Matovič blokuje pomoc vyplácanú rezortom hospodárstva
Podľa šéfa rezortu hospodárstva Richarda Sulíka blokuje minister financií Igor Matovič pomoc od ministerstva hospodárstva, píšu Parlamentné listy. Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Výdavky za druhý polrok by sa mali rovnať tým za prvý, a plus rezerva

Matovičov rezort financií navrhuje, že keď boli v prvom polroku výdavky na Covid okolo 3 miliardy eur, treba na druhý polrok, teda na rovnaké obdobie, vytvoriť rezervu aspoň jednej desatiny. Šéf OĽaNO dodáva, že si myslieť, že sa tretej vlne pandémie nejako vyhneme, tvorba rozpočtu by sa ale nemala stavať na pocitoch. „Ja osobne poviem, za seba by som v tomto prípade išiel práveže ešte na vyššiu rezervu,“ priznáva Matovič, podľa ktorého SaS spochybňuje aj ďalšie výdavky na dofinancovanie napríklad aj Železníc Slovenskej republiky, Železničnej spoločnosti Slovensko, výdavky spojené s plánom obnovy či rezervu na poskytovanie záruk bankám v prípade úverov problematickým firmám.

„Pevne verím, že zodpovedná časť tejto poslaneckej sály vie, že keď raz sme si spoločne niečo v reštaurácii objednali, tak účet sa patrí zaplatiť. A len chrapúň ten účet nezaplatí a ešte bude pobehovať po ulici a hovoriť, aký je vlastne hrdina, že v reštaurácii nezaplatil účet a ušetril,“ skonštatoval Matovič ešte raz s hrubosťou jemu vlastnou a dodal, že on ako „čašník“ teraz iba predkladá účet.

Blaha: Na čele štátu nemôžu stáť Pat a Mat. Odíďte, Matovič a Sulík. Pre dobro Slovenska!
Nanovo vykopaná vojnová sekera medzi lídrami koaličných strán Matovičom a Sulík už zrejme vôbec nikoho neprekvapuje. Ich vzťah už nebaví ani Ľuboša Blahu, ktorému prekážajú aj iné záležitosti týkajúce sa oboch rezortných... Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik