Finančník Kvietik opäť na výsluchu kvôli korupcii. Skončí po ďalšom obvinení znovu za mrežami?
19 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vyšetrovateľ NAKA a prokurátor opäť môžu žiadať väzbu pre finančníka Martina Kvietika. Toho dnes totiž vypočúvajú pre ďalšie obvinenie z korupcie, ktorá sa týka korupčnej schémy na Slovenskom pozemkovom fonde v rokoch 2016 a 2020.


Okrem Kvietika majú byť z rovnakého skutku obvinení aj ďalší traja ľudia. Informuje o tom portál tvnoviny.sk. O osude finančníka by sa malo rozhodnúť po jeho vypočutí u vyšetrovateľa. Kvietokov advokát Dušan Ivan pre TV Markíza povedal, že jeho klient vinu odmieta. Okrem Kvietika malo skončiť v rukách polície až deväť osôb.
Nové obvinenie sa týka skutku z roku 2017 a opiera sa o výpovede dvoch svedkov

Kvietika zadržali 11. marca krátko po prepustení z väzby v Leopoldove po rozhodnutí najvyššieho súdu. Nové obvinenie sa týka skutku ešte z roku 2017 a opiera sa o výpovede dvoch svedkov. Podľa mediálnych správ mal Kvietik prijať úplatok vo výške 180 tisíc eur za sprostredkovanie agro-dotácií. Senát najvyššieho súdu 23. marca rozhodol, že Kvietik zostáva na slobode.

Obvineného finančníka v kauze Dobytkár pustil senát najvyššieho súdu z väzby na slobodu po tom ako odmietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Počas akcie Dobytkár NAKA do polovice júla 2020 obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Všetky čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur. Väzobne stíhajú sedem ľudí. Od 4. februára je na slobode aj Juraj Kožuch, bývalý riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry, ktorý strávil vo väzbe desať mesiacov.

Kvietika obvinili, že zobral úplatok 180 000 eur. On to odmieta: "Je to manipulácia založená na kajúcnikoch"
Finančníkovi Martinovi K., obvinenému v rámci minuloročnej policajnej akcie Dobytkár, pribudlo ďalšie obvinenie. TASR to potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová aj obhajca Dušan Ivan. Kvietik to odmieta. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | tasr