Súd opäť pokračuje: Čistý deň žiada od exposlankyne Blahovej 60-tisíc a ospravedlnenie
12 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kauza resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante vypukla v roku 2016 po tom, ako naň upozornila vtedajšia poslankyňa parlamentu Natália Blahová. Tá dnes čelí súdnej žalobe, v ktorej od nej nezisková organizácia Čistý deň žiada ospravedlnenie a odškodné 60-tisíc eur.


Kauzu Čistý deň a možného sexuálneho zneužívania v tomto zariadení otvorila v roku 2016 Natália Blahová, vtedajšia poslankyňa parlamentu za SaS. V dôsledku kauzy prišla marci 2018 nezisková organizácia Čistý deň o akreditáciu ministerstva práce a dnes už resocializačné služby. Ako informuje portál parlamentelisty.sk bývalá poslankyňa bude pre kauzu vo štvrtok 13. mája čeliť na Okresnom súde v Trnave žalobe za „neoprávnený zásah do dobrej povesti právnickej osoby“.
Čistý deň už nefunguje, chce však peniaze a ospravedlnenie

Čistý deň v Galante poskytoval resocializáciu drogovo závislým mladým ľuďom. Blahová v roku 2016 otvorila kauzu možného sexuálneho zneužívania v tomto zariadení. Že mala pravdu potvrdili aj súdy, ktoré neskôr v súvislosti s činnosťou tohto zariadenia odsúdili dvoch zamestnancov za sex s neplnoletými chovankyňami. Pre kauzu odobralo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny neziskovej organizácii Čistý deň akreditáciu a dnes už resocializačné služby v Galante neposkytuje.

Peter Tóth: "Kauzu Čistý deň zosnovala zločinecká skupina v zložení Pčolinský, Kollár, Lipšic a Jurika"
Kontroverzný novinár Peter Tóth alias Ďateľ prináša šokujúce informácie. Tvrdí, že celú kauzu Čistý deň, ktorú verejnosť vníma aj prostredníctvom filmu Sviňa, vymysleli a zosnovali ľudia okolo Daniela Lipšica, Vlamíra Pčolinského a Borisa Kollára.... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Petra Demková


Čistý deň pôvodne využíval dva objekty, ktoré sú majetkom trnavskej župy, a tak krajskí poslanci v júni 2018 rozhodli o ukončení prenájmu jednej budovy a ukončení výpožičky druhej budovy. Budovu z prenájmu neziskovka vrátila, vypožičanú ale vrátiť odmieta, a tak sa Trnavský samosprávny kraj jej vrátenia dožaduje súdnou cestou. Naopak, nezisková organizácia Čistý deň žiada od Natálie Blahovej ospravedlnenie a odškodné 60-tisíc eur. Súd síce v určil v predchádzajúcich mesiacoch niekoľko termínov pojednávania, z dôvodu platných protipandemických opatrení však boli zrušené. Pojednávať sa teda opäť začne zajtra.

Blahová sa chystá zverejniť podobne veľkú kauzu ako „Čistý deň“, vo veci padli už prvé trestné oznámenia
27 | 09 | 2019 | Magda Danková