Draxler: Sú smiešni, sú aj zákerní a nebezpeční, ale rozhodne nemajú na to, aby sa udržali pri moci
12 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Exminister školstva z čias Ficovej vlády Juraj Draxler je známy „burič“, ktorý zorganizoval už zopár „ľahkých“ protestných akcií. Teraz sa mu však otvárajú nové možnosti ako v protestoch ešte „pritvrdiť“.


Podľa Juraja Draxlera dozrel čas na to, aby ľudia dali vláde konečne vedieť, že ju tu nechcú a je čas aby odišla. Ako píše v statuse na sociálnej sieti tým, že už je väčšina okresov „ružová“ je tu možnosť na silnejšie protesty, no zároveň poukázal aj na absurdnosť toho, aký má vláda pohľad na isté situácie

„Absurdnosť krokov slovenskej vlády: od pondelka sú v „ružových okresoch“, čo je väčšina Slovenska, v exteriéri povolené akcie do 500 ľudí. Ak sú kultúrne či športové. Ak by ste sa ale ako siedmi ľudia dali dokopy a protestovali proti vláde, tak sa vám aspoň jeden z tých dvoch ministrov, ktorí si hlavne navzájom preťahujú frajerku, bude vyhrážať nasadením polície,“ píše hneď v úvode statusu exminister a dodal, že celú zimu sme tu mali akože lockdown, ktorý sa plošne porušoval, ale v momente, keď niekto povedal, že pôjde zbierať podpisy za referendum, prišla vyhrážka políciou.



„V momente, keď niekto spomenul občiansky protest (napríklad ja) išli smerom dole príkazy: zasiahnuť, predvolať, predviesť, stíhať. Táto vláda čoskoro skončí. Jej legitimita je prakticky na nule,“ konštatuje Juraj Draxler, ktorý chce zajtra Slovákov poprosiť o podporu pri silnom nasadení proti tejto zvláštnej skupinke ľudí, ktorá sa zvláštne ujala na Slovensku moci. „Poďme ich spoločne odprevadiť. Sú smiešni, sú aj zákerní a nebezpeční, ale rozhodne nemajú na to, aby sa udržali,“ končí svoj krátky, no úderný, status Juraj Draxler.

Draxler: Oni nemajú hanby a ani sa neboja, či to ľudí naštve. Je im to jedno!
Vlna kritiky sa už vznáša aj na nového ministra zdravotníctva, ktorý si dosadil za štátneho tajomníka muža, ktorý podľa exministra Juraja Draxlera je „testovací veľkopodnikateľ“. Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik