Z 22 pozitívne testovaných AG testami boli skutočne chorí len štyria! Dokedy budeme nasilu míňať Matovičovu zásobu?
28 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Mesto Brezová pod Bradlom sa na svojej stránke úprimne priznalo. Dvadsaťdva ľudí, ktorým vyšiel cez víkend AG test pozitívne, dali pretestovať PCR testom. A výsledok bol neuveriteľný! Skutočne nakazení boli len štyria.



"Dnes prebehlo opakované PCR testovanie všetkých pozitívnych prípadov z víkendu 24.-25. apríla 2021. Po opätovnom pretestovaní 22 občanov sa ochorenie COVID-19 potvrdilo u 4 občanov," píše sa na stránke mesta.





"Výrobnú saržu AG testov, ktorá sa používala v sobotu (24.4.), sme okamžite stiahli z testovania, aj vďaka čomu bol v nedeľu pozitívny iba jeden občan," doplnilo mesto informácie. Zároveň sa všetkým ospravedlnilo a poďakovalo za pochopenie.



Rodičia už toho majú dosť! Deti pôjdu do školy bez rúška, alebo bude súd
Rodičia detí základných aj stredných škôl sa začali búriť! Dožadujú sa vyučovania bez rúšok, v opačnom prípade sa chcú obrátiť na súd. No starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren v takom prípade uvažuje, že školy jednoducho opäť zavrie,... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


Táto informácia pobúrila mnohých občanov a reakcie sa len tak sypali.


"Už niekoho odvolali z funkcie alebo sám odstúpil? A ako je na to pripravený slávny covid nem automat? Hlavne keď sa ľudia dali opakovane otestovať, naháňali ich všakovakými paragrafmi. Teraz nastal čas naháňať tých kšeftárov, ktorí takéto s.ačky nakúpili," nedávali si ľudia servítku pred ústa.


A mnohí sa aj pýtali: "Prečo nedáte trestné oznámenie na toho, kto vám tie testy dodal? Prečo dovolíte, aby vašim občanom týmto spôsobom ničil život? Čoho, koho sa bojíte? Kedy sa vám už otvoria oči a začnete si brániť svojich ľudí???"



Tak predsa len bude! V Bratislave sa 1. mája chystá veľký protest
V centre Bratislavy sa 1. mája uskutoční protest. Organizuje ho, ako už mnohokrát predtým, bývalý poslanec Peter Marček. Ten avizuje, že má zarezervované všetky tri veľké námestia – Námestie Slobody, Hodžovo námestie a námestie SNP. Začiatok bude o... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Petra Demková


Jeden čitateľ aj pochválil mesto, že "použilo slovíčko ospravedlňujeme sa za vzniknuté komplikácie". No zároveň sa pýta: "Ale pravdepodobne neviete aké tie komplikácie sú. Ľudia sedia doma, nemôžu do práce, deti škôlky atď."



Niektorí sa vyjadrili, že "tento štát dobre vie čo robí...sklady sú plné týchto nefunkčných testov, ale treba ich minút...pravdepodobne,lebo euŕička sú euríčka pre štát...Je to hamba a nič viac".



No jedna čitateľka si uvedomila aj jednu závažnú otázku. "Celé rodiny sedia doma v karanténe a určite nie sú pozitivni! A potom nebudú mať možnosť sa dať očkovať, pretože im vyšiel falošne pozitívny test. Prosím o riešenie tejto situácie," upozorňuje.



Vláda nedala žiadne argumenty, prečo naďalej obmedzuje ústavné práva a slobody! varuje Pellegrini
Ďalšie predlžovanie núdzového stavu je pre stranu HLAS – sociálna demokracia neprijateľné. Poslanci HLASU budú v parlamente hlasovať proti tomuto predĺženiu. Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Ivan Brožík