Vakcína Sputnik V je bezpečná a účinná, tvrdí Maďarsko
26 | 04 | 2021 I Lukáš Leca

Maďarsko je jednou z mála krajín, ktorá používa všetky hlavné vakcíny proti Covid-19. Štúdia uskutočnená v Budapešti na základe počtu ľudí, ktorí boli zaočkovaní a potom boli opäť infikovaní alebo zomreli, ukazuje dobré výsledky ruského Sputnika V, informuje portál RT.


Najnovšie štatistiky ukazujú, koľko príjemcov bolo infikovaných Covidom alebo zomrelo na vírus po zaočkovaní. Štúdiu zverejnila v nedeľu administratíva Viktora Orbána.

Údaje predovšetkým naznačujú, že Sputnik V mal najbezpečnejšie záznamy zo všetkých vakcín, ktoré sa používajú v Maďarsku - prvom členovi EÚ, ktorý začal očkovať ruskou vakcínou napriek čakaniu na súhlas Bruselu.



"Ľavicové politické strany pokračujú vo svojej antivakcinačnej kampani mnohými spôsobmi. Jednou z týchto foriem je spochybnenie účinnosti určitých typov vakcín. Preto vláda zverejňuje údaje o infekcii a úmrtí po očkovaní. Tieto údaje ukazujú, že každá vakcína použitá v Maďarsku poskytuje účinnú a silnú ochranu pred infekciou," uvádza sa vo vyhlásení vlády zverejnenom na Facebooku.

"Žiadame všetkých, aby využili možnosť očkovania. Očkovanie zachraňuje životy," ďalej sa píše v príspevku.

Údaje ukázali, že Covid-19 infikoval iba 95 zo 100 000 ľudí po úplnom zaočkovaní Sputnikom V. U vakcíny  Pfizer-BioNTech to bolo 555 na 100 000, u AstraZenecy 700 na 100 000, a u Moderny 177 na 100 000.



Výsledky boli plošne povzbudivé, iba 0,4 percenta plne zaočkovaných Maďarov sa nakazilo vírusom Covid-19, ale Sputnik V bol zjavne víťazom. Iba jeden pacient na 100 000 ľudí naočkovaných vakcínou chytil Covid-19 a zomrel v porovnaní s priemernom 20 na 100 000 u ostatných vakcín.

V Poľsku a Mexiku sa objavili falošné vakcíny od Pfizeru. Obsahovali destilovanú vodu
Spoločnosť Pfizer údajne po prvýkrát identifikovala falošné dávky svojej vakcíny proti Covid-19. Niektoré sa predávali až za 1 000 dolárov. Našťastie sa zdá, že nikto nebol poškodený vakcínami, čo obsahovali destilovanú vodu, informuje portál... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Lukáš Leca