Od dnes sa otvárajú fitnescentrá či terasy: Dodržiavať sa musia tieto podmienky
26 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva k činnosti maloobchodných prevádzok a prevádzok služieb vyplýva, že od pondelka (26.4) sa za istých podmienok otvárajú terasy i fitnescentrá, informuje portál HN.

Vo fitnescentrách je podľa vyhlášky povolený maximálny počet šesť osôb za prísnejších hygienických opatrení. Respirátory či rúška počas cvičenia však nie sú povinné.

Za prísnejších opatrení sa otvárajú aj vonkajšie terasy podnikov. Povolený je len exteriér, za ktorý je považovaný priestor ohraničený z maximálne dvoch bočných strán. Pri vstupe je potrebné sa preukázať negatívnym výsledkom testu na prítomnosť ochorenia COVID-19, a to starým maximálne sedem dní.

Na vonkajších terasách je povinné zakrývanie dýchacích ciest rúškom či respirátorom. Zložiť si ho zákazník môže len na čas, ktorý je nevyhnutný na konzumáciu. Tú môže vykonávať len v sede a stoly musia byť v dvojmetrových rozostupoch.

Škandál: Daniel Lipšic kašle na vládne nariadenia o respirátore. U holiča sedel „na ostro“!
O tom, že si mnohí politici robia z vládnych nariadení trhací kalendár sme si už zvykli, ale že to spraví aj nový špeciálny prokurátor? O tom, ako sa zachoval Daniel Lipšic u holiča priniesol informáciu na sociálnej sieti... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik