Taraba: "Vyzývam Čaputovú aj Kolíkovú, aby zverejnili zmluvy so všetkými dodávateľmi vakcín"
24 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Rusi síce so zverejnením zmluvy na Sputnik V súhlasia, majú však podmienku. A práve tu môže nastať podľa poslanca Tomáša Tarabu ďalší problém.


Kto sa už tešil, že ruským súhlasom so zverejnením zmluvy na vakcínu Sputnik V sa všetky problémy končia, ten sa mýlil. Možné je, že budú pokračovať, lebo Rusi si dali podmienku, že musíme zverejniť aj zmluvu s Pfizerom, aby ich mohli porovnať. A práve tu, podľa poslanca Tomáša Tarabu, ktorý to vysvetľuje na sociálnej sieti, môže nastať ďalší problém.

„Rusi súhlasia so zverejnením zmluvy na nákup Sputnika V, že nemajú čo skrývať. Vyzývam prezidentku Čaputovú a ministerku Kolíkovú, aby teraz v pondelok vyzvali na zverejnenie utajených zmlúv s Pfizerom, Astra Zenecou a ostatnými výrobcami vakcín zo západu a uvidíme ich reakciu,“ píše vo svojom statuse poslanec. „Stavím sa však, že takúto výzvu Čaputová nikomu adresovať nebude, pretože ona vie vyzývať iba smerom na východ a na západe už poškuľuje po diplomatickej dráhe,“ dodáva na záver svojho statusu Tomáš Taraba.



Naša vláda svojím krokom Slovensko vykopla od rokovacieho stola s Ruskom, konštatuje Taraba
S vyhostením troch ruských diplomatov zo Slovenska zrejme súhlasí iba hŕstka proamerických politikov. Medzi nich rozhodne nepatrí poslanec Tomáš Taraba, ktorý tento krok našej vlády kritizuje. Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik