Pellegrini: Teraz je pravý moment, aby štát ukázal vďaku ľuďom na Slovensku (VIDEO)
21 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Peter Pellegrini a jeho Hlas-SD navrhujú vláde, aby dala všetkým nezaopatreným deťom jednorazový príspevok 300 eur. Návrh zdôvodnil šéf strany vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.


Slovensko má podľa Pellegriniho za sebou mimoriadne ťažký rok, v ktorom trpeli nielen zdravotníci, ale aj rodiny s deťmi. A práve nezaopatreným deťom navrhuje vyplatiť jednorazový príspevok vo výške 300 eur.
Slovenské rodiny túto pomoc potrebujú a zaslúžia si ju

„Pandémia priniesla realitu ako z katastrofických filmov, ktorú nikto z nás neočakával. Po zdravotníkoch, záchranároch, podnikateľoch či živnostníkoch najviac na svojich pleciach niesli slovenské rodiny. Aj rodiny s deťmi preto patria do prvej línie boja s pandémiou a jej hroznými dôsledkami,“ hovorí vo videu šéf sociálno-demokratického Hlasu.

„Matky a otcovia museli kvôli zatvoreným školám prevziať na seba vzdelávanie svojich detí. Museli investovať do techniky, aby sa deti mohli učiť na diaľku. A mnohí rodičia, žiaľ, stratili časť svojich príjmov, lebo sa nemohli naplno venovať práci, ktorá ich živí,“ pridáva emocionálne Pellegrini.



„Reálne dnes hrozí, že domácnosti schudobnejú a budú ešte dlho pociťovať následky tejto pandémie. Nedovoľme to. Teraz je ten pravý moment, aby štát ukázal svoju vďaku ľuďom na Slovensku,“ konštatuje Pellegrini.

Dodáva, že Hlas-SD navrhuje pomoc rodinám vo výške 300 euro na každé nezaopatrené dieťa. „Chceme to urobiť čo najskôr, lebo teraz je ten správny čas,“ vyzýva Pellegrini. Verí, že ich návrh sa nestane predmetom politického boja, ale nájde podporu medzi všetkými politickými stranami. „Slovenské rodiny túto pomoc potrebujú a zaslúžia si ju,“ hovorí na záver videa šéf Hlasu-SD.

Pellegrini: "Táto koalícia zmenila štát na stanový tábor, nechápe inštitúty ani pravidlá"
"Rekonštrukcia vlády? Nie, je to nedôstojné divadlo,” hodnotí odchody a návraty ministrov a urovnanie koaličnej krízy hlavný oponent vládnej koalície, predseda Hlas-SD Peter Pellegrini." Citát pochádza z rozhovoru, ktorý poskytol Pellegrini portálu... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ivan Brožík