Toto je skutočná bomba: Igor Matovič bude šéfom rady guvernérov Európskej investičnej banky!
14 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igorovi Matovičovi sa ako začínajúcemu ministrovi financií dostalo pocty, v akú asi ani on sám neveril. Stane sa totiž šéfom rady guvernérov Európskej investičnej banky.


Pred nástupom Igora Matoviča do funkcie ministra financií sa najmä opozícia vzbúrila a poukazovala na to, že je daňový podvodník, jazykovo nevzdelaný a dokonca že má iba stredoškolské vzdelanie. Nič to nepomohlo, ba náš expremiér sa teraz dokonca stal šéfom rady guvernérov Európskej investičnej banky! Píše o tom portál finweb.hnonline.sk.
Matovič nahradí na vysokej pozícii Eduarda Hegera

Rada guvernérov Európskej investičnej banky (EIB) pozostáva z ministrov navrhnutých každým z 27 členských krajín. Rada tiež stanovuje smernice pre úverovú politiku v súlade s cieľmi politiky EÚ. Schvaľuje ročné finančné správy a účtovné závierky, rozhoduje o účasti banky na finančných operáciách mimo EÚ a o zvýšení základného imania EIB. Igor Matovič, podľa portálu Euractiv, nahradí vo funkcii šéfa rady guvernérov Európskej investičnej banky svojho predchodcu Eduarda Hegera. Návrh na jeho menovanie predložilo ministerstvo na rokovanie vlády, ktoré bude v stredu ráno.

„V prípade schválenia návrhu vládou sa pán minister financií Igor Matovič stane aj predsedom Rady guvernérov EIB, ktorú doteraz zastával Eduard Heger,“ uviedlo pre Euractiv tlačové oddelenie rezortu financií. EIB je v spoločnom vlastníctve krajín EÚ a jej cieľom je podporovať potenciál Európy v oblastiach zamestnanosti a rastu. Podporovať opatrenia na zmiernenie zmeny klímy a presadzovať politiky EÚ mimo únie.

Fico o Matovičovi: Už vidím, ako sa budú všetci ministri financií chechtať, keď tam príde tento expert nad expertov
Kríza v koalícii sa skončila návrhom Igora Matoviča, že si svoju premiérsku stoličku vymení s ministrom financií. Ostatné tri strany s tým súhlasili. Opozícia, prirodzene, nie. Predseda Smeru-SD Robert Fico to dokonca považuje za šialený... Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik