Béla Bugár o súčasných politikoch bez servítky: Toto nie je vládna kríza, ale kríza vládnutia
31 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Dnes už politik na dôchodku a dlhoročný líder strany Most-Híd Béla Bugár v rozhovore pre Nový Čas prezradil, čo si myslí o súčasnej vláde a aké chyby robia "noví" politici.


"Aj súčasní (politici) sľubovali to, že všetko bude v poriadku. Stačí len nekradnúť a peňazí bude dosť. Čo je blbosť, populizmus, ale verili tomu ľudia a zároveň do toho prišlo samozrejme aj to, že po Kuciakovej vražde vyplávali veci - špiny, čo všetko sa robilo. A ľudia tak zanevreli na tých bývalých politikov, volili nových, len tí noví... Ja stále hovorím, že toto nie je vládna kríza, ale kríza vládnutia. Oni nevedia vládnuť," nešetril kritikou Bugár. Podľa neho je nedôvera ľudí voči súčasnej vláde plne opodstatnená.

Bývalý poslanec sa vyjadril aj smerom k Igorovi Matovičovi. Jeho je Bugárovi viac ľúto ako by mu prial niečo zlé. "Starý otec mi vždy hovorieval, keď ešte žil, že ´pokiaľ nemôžeš niekomu urobiť dobre, tak aspoň zle mu nerob.´ A ja ľutujem že on to nezvláda, lebo na to doplácame my všetci. A nemôžem povedať, že by som bol nejaký škodoradostný, že ´na tu máš! To čo si nám robil nám, teraz to máš ty!´ To nie je dobrá metóda, lebo každý môže robiť chyby a môže mať aj najlepšiu predstavu, ako to chce urobiť, ale nevie to tak urobiť a má si to priznať. A Matovič si to neprizná. Keby to bol len Matovič," uviedol Bugár pre Nový Čas.

Vláda: Predĺženie núdzového stavu odôvodňuje krehkou epidemiologickou situáciou
Napriek zlepšujúcim sa číslam a poklesu chorobnosti ostáva epidemiologická situácia naďalej krehká a predčasným uvoľnením opatrení by mohlo nastať opätovné zhoršenie stavu. Vláda SR na to upozorňuje v súvislosti s návrhom na vyjadrenie súhlasu... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | tasr