Nezaočkované deti musia v USA pri spoločnom hraní nosiť masky, varuje Fauci
29 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Zdravotný poradca Bieleho domu Dr. Anthony Fauci opäť varuje ľudí pred nebezpečenstvami, ktoré sú spojené s Covidom. Tentoraz odporúča deťom, aby mali na sebe rúška, aj keď sa spolu hrajú, informuje portál RT.


"Keď sa idú deti hrať s inými deťmi z viacerých domácností, určite by mali nosiť masky," vyhlásil Fauci v nedeľu pre CBS. Varoval, že "deti sa môžu jednoznačne nakaziť". Aj napriek tomu, že rôzne domácnosti už boli zaočkované proti vírusu.

Fauci tiež uviedol trpko-sladkú poznámku, keď sa ho novinári spýtali, či si deti budú môcť vychutnať aktivity, ako sú letné tábory a ihriská. Iba povedal, že si „to vie predstaviť“.

Ak si USA udržia súčasné tempo očkovania (tri až tri a pol milióna denne), bude existovať väčšia „flexibilita“ pre aktivity veľkých skupín, ako sú letné tábory. "Nevieme to naisto," dodal Fauci. Uviedol, že deti v školskom veku pravdepodobne nebudú zaočkované až do roku 2022, „ale myslím si, že je to cieľ, ktorý by sme mali splniť“.

Účinnosť vakcíny od AstraZenecy klesla na 76 percent
Aktualizovaný posudok vakcíny proti Covid-19 od spoločnosti AstraZeneca ukázal, že vakcína je proti chorobe účinná len na 76 percent. Nedávno sa uvádzalo, že je účinná na 79 percent, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Fauci aj naďalej vyzýva ľudí, aby sa chránili pred vírusom. Zdravotnícky úradník sa dokonca nedávno dostal do ostrej výmeny názorov so senátorom Random Paulom. Senátor spochybnil logiku masiek pre ľudí, ktorí sú imúnni alebo dostali vakcínu a tento čin označil za „divadlo“.

"Dovoľte mi len uviesť, že masky nie sú divadlo. Masky slúžia na ochranu,“ uviedol Fauci. Neskôr dodal, že mutácie vírusu sú „dobrým dôvodom na nosenie masky“.

Nemeckí vedci vytvorili a následne zmazali falošné spomienky v ľudských mysliach
Tím nemeckých vedcov úspešne zrealizoval experimenty, v ktorých predviedol, ako ľahko sa dajú vytvoriť a vymazať falošné spomienky. Mohlo by to mať vážne dôsledky na justičný systém, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Marek Molnár