Ak nedôjde k posunu smerom ku štvorkoalícii a výmene Matoviča, Remišová zajtra podá demisiu!
28 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kríza v koalícii už vyhodila zo sedla šiestich ministrov. Je možné, že začiatok týždňa bude znamenať jej koniec. Čo-to naznačila vo svojom statuse na sociálnej sieti aj šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová.


Zákopová vojna medzi OĽaNO a SaS vyvrcholila pozastavením členstva liberálov v koalícii. Po pondelku je možné, že sa k nim pridá aj strana Za ľudí. To by ale znamenalo, že hnutie Sme rodina bude žiadať predčasné voľby. A teda pád vlády. Že takýto scenár môže nastať, naznačuje vo svojom statuse aj šéfka Za ľudí Veronika Remišová.
Remišová: Pokračovanie koalície mi ležalo na srdci možno viac ako iným

„Podpisujem možno posledné dokumenty v úrade. V tomto prípade odpovede občanom a starostom. Za svojím slovom si stojím. Ak nedôjde k posunu v rokovaniach smerom k pokračovaniu štvorkoalície a výmene premiéra, v pondelok oznámim svoju demisiu,“ vyjadruje sa Remišová úplne jasne a dodáva, že vládna kríza sa nedá ďalej naťahovať, pretože ľudí nezaujíma ako sa posúvajú stoličky vo vláde. „Ľudí zaujíma, ako sa zlepší systém očkovania, ako vláda podporí nové investície a pracovné miesta, ako obnovíme Slovensko po skončení krízy. Opatrenia môžeme začať pomaly uvoľňovať a pomáhať krajine a ľuďom, ktorá je vyčerpaná dlhou krízou,“ dodáva líderka Za ľudí, ktorá, podľa vlastných slov, do poslednej chvíle bojovala za túto koalíciu. Že vláda môže naozaj padnúť naznačujú nielen Remišovej slová, že „to bola prvá vláda“, ale aj tie ďalšie, ktoré hovorí už v minulom čase.



„Preto mi pokračovanie koalície ležalo na srdci možno viac ako iným, pretože ďalšia vláda bez ľudí Smeru a jeho odnoží nasledujúce volebné obdobie s veľkou pravdepodobnosťou nebude, píše ďalej líderka Za ľudí a dodáva: „Všetko som robila tak, aby sa naše ciele podarili, pretože vládna kríza sa nerieši v televíznych debatách, ale na rokovaniach v koalícii. Stále verím, že rovnako to vidia aj ostatné tri koaličné strany a nový premiér bude môcť čoskoro predstaviť pani prezidentke zostavu svojej vlády,“ končí svoj status Remišová, ktorá zrejme už veľmi neverí, že sa štvorkoalícia ešte podarí udržať.

Remišová: Štvorkoalícia stojí a padá na egách Matoviča a Sulíka
24 | 03 | 2021 | editor01hd