Fakt arogantné - vrtuľník Black Hawk lieta nad národným parkom
25 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Nad územím Národného parku Slovenský kras prelietaval vrtuľník bez povolenia. Ochranári podali podnet na prešetrenie Slovenskej inšpekcii životného prostredia (SIŽP) v Košiciach.


Informoval o tom podľa webu roznava.dnes24.sk vedúci úseku strážnej služby Správy Národného parku Slovenský kras Juraj Popovics. Inšpektori sa prípadom už zaoberajú.
Ani vojsko nesmie čokoľvek

Vrtuľník prelietava nad územím, kde platí tretí stupeň ochrany. Podľa Popovicsa ide o vojenský vrtuľník značky Black Hawk. „Na lietanie vrtuľníkom ponad Národný park Slovenský kras sa podľa zákona o ochrane prírody a krajiny vyžaduje súhlas orgánu ochrany prírody. Keďže nemáme žiadne informácie, že toto lietanie majú povolené, dali sme podnet na prešetrenie,“ uviedol pre citovaný portál

Za 50 miliónov od Američanov kúpi Naď dva vrtuľníky Black Hawk
Ponuku na 50 miliónov dolárov od USA plánuje rezort obrany využiť na kúpu dvoch vojenských viacúčelových vrtuľníkov UH-60M Black Hawk s výbavou a dovybavenie ďalších dvoch, ktoré už vlastní. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) to uviedol v... Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | tasr

Prešetríme, povieme

Hovorkyňa SIŽP Tamara Lesná potvrdila, že podnet od Štátnej ochrany prírody SR dostali. Inšpektori ho prešetrujú podľa zákona o ochrane prírody a krajiny a bude predmetom výkonu štátneho dozoru.
Hrozí pokuta a prepadnutie veci!

„Na území, na ktorom platí tretí stupeň ochrany, sa vyžaduje súhlas orgánu ochrany prírody na let lietadlom alebo iným lietajúcim športovým zariadením, ktorého výška letu je menšia ako 300 metrov nad najvyššou prekážkou v okruhu 600 metrov od lietadla,“ približuje Lesná.

SIŽP môže v tomto prípade uložiť pokutu do výšky 9 958,17 eura a prepadnutie veci právnickej osobe, ktorá sa dopustí protiprávneho konania. Informoval portál roznava.dnes24.sk.

(Medzititulky red. HD.)

Chmelár: Ani za okupácie tu nepredvádzala sovietska armáda takú demonštráciu sily, ako dnes vojská USA
"Toto je cesta do pekla," píše Eduard Chmelár o zámere ministerstva obrany, že tento týždeň bude po našich cestách prechádzať 9 cestných presunov ozbrojených síl USA. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Michal Filek