Korčok konšpiruje: Sputnik je nástrojom hybridnej vojny
02 | 03 | 2021 I Ivan Mihale
Ruská vakcína proti Covid-19 Sputnik je nástrojom hybridnej vojny. Povedal to na dnešnej tlačovke minister zahraničných vecí a americký konšpirátor Ivan Korčok. Kvôli Sputniku dokonca nevylúčil podanie demisie.

Korčok protestuje proti údajnému obchádzaniu pravidiel EÚ a prekáža mu, že vraj stále sa nepožiadalo o registráciu ruskej vakcíny. A uviedol bez servítky, že Sputnik „je to nástroj v hybridnej vojne". V tejto problematike sa chce stretnúť aj s troma najvyššími ústavnými činiteľmi - prezidentkou Zuzanou Čaputovou, predsedom parlamentu Borisom Kollárom a premiérom Igorom Matovičom. 

Zároveň vyslovil aj obavy z údajného šírenia konšpirácií. Dokonca mu prekáža aj video predsedu SNS Andreja Danka. "Toho som naposledy videl tak rozžiareného, keď bozkával výložky," uviedol Korčok. Na to, že vrchným a navyše aj kariérnym diplomatom tieto slová zneli skutočne tvrdo. Ďalej minister priznal, že o nákupe ruských vakcín nič nevedel a informáciu o ich a dovoze na Slovensko sa dozvedel výhradne z médií. 

Taraba: Krajčí by mal zobrať zodpovednosť za Sputnik na seba a nemal ba sa schovávať za lekárov
02 | 03 | 2021 | sefredaktor


"Považujem za potrebné ísť za troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ktorí podpísali smerovanie zahraničnej politiky Slovenska," odpovedal Korčok na otázku, či podá demisiu. Nákup je podľa neho krokom vedľa, ale či podá demisiu, k tomu sa zatiaľ vyjadrovať nebude.

Na záver Korčok hovoril o údajnom reputačnom riziku pre Slovensko. "Verím, že dopad to mať na SOS mechanizmus nebude," poznamenal. Prečo tak ostro vystupuje voči všetkému a všetkým okrem USA, nevedno. Zjavne mu prekáža nová možnosť na „vymotanie sa“ s krízy aj za cenu, že Slovensko použije ruskú vakcínu zatiaľ neschválenou Európskou liekovou agentúrou.

http://www.hlavnydennik.sk/2021/03/02/novinarka-todova-s-manzelom-si-ziju-nad-pomery-maju-byt-v-lokalite-pociatka-a-suchobu/