Blahu hľadá polícia - ale iného...poslanec reagoval
20 | 01 | 2021 I Michal Filek

Ľuboš Blaha uverejnil v noci status na sociálnej sieti. Nepáči sa mu, že denník SME zbiera čítanosť na článku: Polícia pátra po Ľubošovi Blahovi. Ide totiž len o jeho menovca. Titulok však budí dojem, akoby policajti naháňali práve jeho. 




"Denník SME uverejnil článok pod názvom Polícia pátra po Ľubošovi Blahovi. Tento článok je momentálne najčítanejším na SME," píše Blaha.




Poslanec pokračuje: "Nejednému láskyplnému slniečkarovi od šťastia zabehla kávička, ale je to samozrejme len hlúposť - spomínaný Ľuboš Blaha je nejaký menovec. Neviem, kto to je. Zaujalo ma však niečo iné. Toto je učebnicový príklad toho, ako sa dá zneužiť titulok v bulvárnych médiách. Keď si článok rozkliknete, zistíte, že polícia vyhlásila pátranie po nejakom pánovi z Hornej Vsi pri Prievidzi. Takýto článok by s korektným titulkom nikoho nezaujal."




Matovič vedie krajinu do chaosu, ale za všetko môže Fico, tvrdí progresívec Šimečka
19 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová



Čitateľ je vraj titulkom uvedený do omylu, pretože očakáva, že polícia pátra po známom politikovi. "V atmosfére, aká tu panuje, že Matovič poľuje na politikov Smeru ako Urválek v 50.rokoch, okamžite pracuje fantázia - a tak ľudia húfne klikajú na trápny titulok. A mimochodom, keď kliknete na meno Ľuboš Blaha v článku, tak vás to odkáže na môj medailónik ako politika Smeru - celé zle," píše.






Ľuboš Blaha sa však pozastavil nad niečím iným. Ak totiž takéto niečo spraví bulvár, mávnete rukou. Videl to na Topkách a zasmial sa - tam to totiž očakával. Od stoky vraj totiž nebudete očakávať, že bude voňať. Keď čítate bulvár, rátate s tým, že sa hrabete v odpade.






Topky to vraj dokonca vyštengrovali tak, že na svojej stene napísali, že Ľuboš Blaha sa skrýva, dali veľký banner Polícia pátra a do titulku dali, že po Ľubošovi Blahovi pátra polícia za zločin úverového podvodu.






"Ak si niekto nerozklikol článok, nezistil, že ide o iného Ľuboša Blahu. Je to nefér voči mne aj voči čitateľom, ale opakujem - pri bulváre to človek berie s nadhľadom. A ľudia im tam aj statočne nakladajú - asi nikto nie je rád, keď ho takto primitívne klamú. Preboha, ale vysvetlite mi, prečo takto preráža dno denník SME? Pokiaľ viem, hrajú sa na mienkotvorné médium. Predstierajú, že sú seriózna tlač. Pýšia sa, akí sú profesionálni. To ako vážne toto šéfredaktorke Balogovej neprekáža? Toto neprekáža Tkačenkovi? Či Kepplovej? A nechceli by sa ospravedlniť?"




„Banda primitívov bez vzdelania, kultúry a morálnych zásad,“ hodnotí súčasnú vládu Chmelár
19 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.





Blaha pokračuje: "Teraz nejdem riešiť, že ich vlastní Penta a že sú politicky vyhranenejší než väčšina pravicovo-liberálnych politických strán. Ani že kopú do mňa a do Smeru každý boží deň, ako keby dostávali prémie za každý hejt, ktorý o nás napíšu. To teraz nechajme tak. Hovorím o úplne elementárnej novinárskej profesionalite. Takýto zavádzajúci titulok jednoducho seriózny denník nemôže vycapiť na svoju stránku. Jednoducho nemôže. Denník SME dnes potvrdil, že sú rovnakou stokou žurnalistiky ako ten najposlednejší bulvár."






Slovenské médiá sa, podľa neho, prepadajú na úplne dno a toto je len jeden z príkladov. "Ešte sa vrátim ku kauze Pumpa s ministerkou Kolíkovou, kde došlo k hrubej štátnej propagande a útokom na zosnulého hrdinu Milana Lučanského. To musí mať dohru! V tejto chvíli chcem iba zablahoželať denníku SME k mimoriadne cennej a profesionálnej práci s titulkami a spýtať sa jeho čitateľov, či zo seba chcú nechať robiť idiotov - a áno, to je rečnícka otázka."




Blaha: Prokurátor odmietol trestné oznámenie na Matoviča za jesenné testovanie, polícia chráni tyrana
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha označil odpoveď prokurátora za zdrap papiera a považuje ho za dokonalý symbol režimu Igora Matoviča. Polícia podľa neho nechráni ľudí, ale tyrana. Opozičný politik tvrdí, že koalícia si do bezpečnostných zložiek dosadila... Čítať ďalej
19 | 01 | 2021 | Petra Demková