Podľa plukovníka Šveca by novú vlasteneckú stranu podporilo 8 - 14 percent voličov
13 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Nová vlastenecká strana má potenciál osloviť 8 až 14 percent voličov. Údaje vyplývajú z prieskumu verejnej mienky, ktorí si dali urobiť iniciátori vzniku strany a o jeho výsledkoch informuje vo svojom blogu plukovník Peter Švec.

Autor v článku hovorí o národnom a vlasteneckom subjekte ako o takzvanej suverenistickej strane. O novom politickom projekte písal už v jednom zo svojich predchádzajúcich článkov. "Suverenisti nikdy nedovolia revizionizmus a vzdanie sa štátnosti nostalgickým rojčením po obnove bývalých spojení, pretože tento typ strany bude nekompromisne odmietať tak akékoľvek jadrá, ako aj akúkoľvek federáciu. Revizionizmus je najvážnejším bezpečnostným ohrozením," uviedol.

 

Prekvapivé výsledky ankety. Vznikne strana suverenistov? (Peter Švec)
Prekvapivé výsledky ankety: „Je dopyt po suverenistickej strane silný?“ Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Gabriel Matta


 

V najnovšom texte uvádza, že z prieskumu vyplývajú pre nový vlastenecký subjekt povzbudivé výsledky. "Nová suverenistická strana dokáže osloviť najmenej 8 až 14 % oprávnených voličov. Poznateľnosť myšlienky potreby suverenistickej strany je ešte veľmi nízka. Potenciál bude potrebné overiť," píše Švec.

Podľa plukovníka generálneho štábu v zálohe z prieskumu ďalej vypláva, že až 93 percent osôb zaradených do výskumnej vzorky hovorí, že nemá koho voliť. Veľa účastníkov prieskumu poslalo aj komentáre. Z nich jednoznačne vplýva, že nová vlastenecká strana sa bude musieť orientovať predovšetkým na komplexnú bezpečnosť, spravodlivosť a sociálnu citlivosť.

"Prekvapujúci bol aj výsledok záujmu o členstvo v takej strane. Viac ako 46 % zaradených účastníkov má záujem o členstvo v takej strane, pričom ďalších 15 % má záujem o aktívne pôsobenie bez členstva, čo mnohé existujúce strany umožňujú v rôznych formách aktívnych sympatizantov. Z nezaradených je záujem o podporu takej strany bez členstva až 25 %," informuje v blogu Švec.

 

Novinár Hríb o zakladateľoch Slovenskej republiky: Sú to zločinci
13 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


 

Podľa jeho slov bol výrazný záujem o finančnú podporu vzniku suverenistickej strany. Viac ako tretina účastníkov prieskumu je ochotná poskytnúť dary vo väčšej výške ako 10 eur, ale takmer celá zvyšná časť by vznik podporila pôžičkou vo výške 10 eur a viac, ktorú by po získaní štátneho príspevku za mandát strana vrátila podporovateľom.

"Vyhodnocovací tím z výsledkov konštatoval, že úvodnú etapu existencie suverenistickej strany vrátane konania ustanovovacieho snemu by dokázali zvládnuť len zo získaných finančných zdrojov, teda bez oligarchického vydierania," konštatuje Švec.

 

Plukovník Švec: gang nekompetentných nepochopil, že Lučanský sa stal národným hrdinom.
„Zavraždený Kuciak s priateľkou, po ktorých chrbte sa všetci dnešní vládcovia dostali k moci, bol ľutovaný, ale nie hrdina. Bol potrebný pre oligarchickú mafiu a zneužili ho. Lučanský je iný kaliber... Spôsobili to tuponi ...Nechápu ani to, že ak... Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | Petra Demková