Blaha: Vláda dohnala Lučanského k smrti
09 | 01 | 2021 I editor01hd
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha v najnovšom statuse na sociálnej sieti upozorňuje, že generál Lučanský bol pre Matovičovu vládu nepohodlný, a preto sa dostal na zoznam terčov vicepremiérky Veroniky Remišovej.

Opozičný poslanec pripomína, že Remišová zverejnila zoznam nepohodlných ľudí vo forme žltého pexesa. "Netrvalo dlho a Milan Lučanský bol zatknutý a krivo obvinený. Remišová potom slastne prečiarkla jeho tvár. Čin dokonaný. Dnes je Milan Lučanský mŕtvy," píše Blaha.

Lučanský bol podľa jeho slov bojovníkom proti mafii, ktorý chytil najobávanejšieho masového vraha. Takýmto ľuďom sa stavajú pamätníky, no na Slovensku ich "mafia uväzní na samotku".

"Dohnali ho k smrti. A zaplatia za to. Ľudia vedia, kto má generála na svedomí. Budú pykať za svoju aroganciu, surovosť a krvilačnosť. Príde na psa mráz," sľubuje Blaha.

Poukázal na to, ako sa s generálom rozlúčil český minister vnútra Jan Hamáček. Kondoloval rodine Milana Lučanského a označil ho za svedomitého človeka, policajta profesionála. V kontraste s tým Blaha uvádza, že slovenský minister vnútra Roman Mikulec nevyjadril ani slovko úcty. Naposledy sa ku generálovi vyjadril pred týždňom v bezohľadnom a krutom statuse.

"Mikulec napísal, že generál Lučanský vlastne nie je chlap, lebo podľa neho spáchal samovraždu, potom vynadal manželke a rodine a nakoniec vyhlásil, že nevyvesí čiernu vlajku, ktorú na tlak od radových policajtov, ktorí si Milana Lučanského vždy vážili, predsa len vyvesili. Slová úcty musia zaznieť od bratského českého národa, kým minister vnútra Slovenskej republiky sa správa ako arogantný chrapúň," zdôraznil Blaha.