Nemecký prezident vo vianočnom posolstve: To najhoršie z pandémie je za nami
24 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Pandémia síce nepekným spôsobom zatienila vianočné sviatky v Nemecku, avšak po takmer roku súžitia s koronavírusom začína už pomaly svitať reálna nádej, že život sa čoskoro vráti do normálnejších koľají, uviedol vo štvrtok nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier. Píše o tom agentúra DPA.


"Zostáva síce pred nami ešte kus náročnej cesty, ale už vidíme, že dlho očakávané svetlo na konci tunela je čoraz jasnejšie," povedal najvyšší nemecký predstaviteľ v prejave k národu, ktorý bude prostredníctvom rozhlasu odvysielaný v Prvý sviatok vianočný. Záznam jeho príhovoru získala tlačová agentúra DPA.

"Krok za krokom sa pomaly dostávame k ukončeniu tejto krízy," povedal Steinmeier s odkazom na očkovanie proti koronavírusu, ktoré sa v Nemecku spúšťa už túto nedeľu.

Keďže v Nemecku platí v súčasnosti lockdown, musia sa jeho obyvatelia tento rok zrieknuť mnohých vianočných tradícií - počnúc vianočnými trhmi až po obmedzenia týkajúce sa stretávania sa s priateľmi či rodinou.

Vážnu alergickú reakciu na vakcínu spoločnosti Pfizer hlásia aj zdravotníci z New Yorku
V New Yorku sa u jedného zo zdravotníkov prejavila ťažká alergická reakcia po tom, čo mu bola injekčne podaná vakcína proti koronavírusu od americkej spoločnosti Pfizer. Informoval o tom denník Newsweek s odvolaním sa na oficiálne... Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


Steinmeier, ktorý prevažne symbolickú funkciu prezidenta spolkovej republiky zastáva od marca 2017, opísal vo svojom vianočnom posolstve aj negatívny dosah, aký má koronavírusová epidémia na chod celej spoločnosti i na život každého jednotlivca.

Zmienil sa tiež o hlasitej menšine Nemcov, ktorí demonštrujú proti opatreniam súvisiacim s koronavírusom a rozširujú nepodložené konšpiračné teórie o jeho pôvode a vzniku.

Uviedol, že ľudia, ktorí popierajú nebezpečenstvo tohto vírusu, často upútavajú na seba značnú pozornosť, avšak "rozumných ľudí je veľká väčšina". A to, ako zdôraznil, je v rámci tohto roka dobrou správou.

Covid má tisíce kmeňov a nie sú problémom, ale politici milujú svoje nové autoritárstvo (Peter Andrews)
Komentár Petera Andrewsa (RT) Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Diana Zaťková