Golonka naložil Gáborikovi s Valábikom
20 | 12 | 2020 I sefredaktor
Hokejová legenda Jozef Golonka odmietol pozvánku Mariána Gáborika a Borisa Valábika na vystúpenie v ich relácii Boris a Brambor. "Musel som to však odmietnuť. Absolútne sa nestotožňujem s tým, čo všetko napísal Boris Valábik vo svojej knihe a ako v nej urazil moju generáciu hráčov,“ ,cituje "Žiletku" - Golonku portál hokej.pravda.sk.

Podľa Golonku Valábik znevážil prácu bývalých Golonkových spoluhráčov a ďalších legiend z čias československých. „Odmietol som ísť do spomínanej relácie. Valábik sa o nás nepekne vyjadroval. V knihe spomína slávne mená ako Šupler, Pokovič, Filc. Na to, že v NHL strelil jeden gól, sa nemusel tak s dešpektom vyjadrovať o ľuďoch, ktorí niečo reálne dokázali," rozhorčil sa 82-ročný rodák z Bratislavy.

"Však vďaka Jánovi Filcovi sme mali zlato z Göteborgu. Ja sám som mal obrovský úspech, keď on ešte ani nebol na svete. Mal som veľké zásluhy na našich úspechoch v hokeji,“ prízvukuje hokejový veterán. A Valábikovi odkázal, aby prácu hokejového analytika nechal na pokoji a skúsil to v modelingu. "Títo páni, ktorí boli v Kanade, akoby zožrali všetku múdrosť sveta. Mali tak dobre predsa hrať. Je to taká závisť od ľudí, ktorí nič nedosiahli a mali len dobrý vzhľad pre televíznu obrazovku. Ja osobne si svoju generáciu vážim. Nikdy som si nedovolil nikoho kritizovať. A keď je niekto pekný chlap, nech ide radšej robiť manekýna!,“ uzavrel Golonka.