Do karantény pôjde vláda, poslanecký klub OĽaNO, aj Kollár. Budú nám konečne vládnuť odborníci?
18 | 12 | 2020 I Michal Filek

Len pred niekoľkými minútam sme vás informovali, že Igor Matovič bol pozitívne testovaný na koronavírus. Keďže sa v stredu zúčastnil rokovania vlády, aj poslaneckého klubu OĽaNO, vo štvrtok zase koaličnej rady u Borisa Kollára, všetci, ktorí s ním prišli do kontaktu, by mali ísť okamžite do karantény. Kto nám ale bude vládnuť? 


O situácii infromuje portál aktuality.sk, aj dennik.sk. Matovič, podľa nich, viedol vládu v stredu. S Veronikou Remišovou sa stretol včera u Kollára. Koaličnej rady sa nezúčastnil Richard Sulík. Na vláde však zrejme bol.

Podľa najnovších informácií už vicepremiérka Remišová, aj minister vnútra Roman Mikulec verejne oznámili odchod do karantény. Urobiť by tak určite mal aj Boris Kollár.

S covidom, alebo v karanténe, sú doma aj viacerí poslanci NR SR, napríklad Peter Pellegrini a Erik Tomáš zo strany HLAS-SD. Tomáš dnes vo vysielaní slovenského rozhlasu uviedol, že má podozrenie, že sa nakazil v parlamente. Ak by to tak bolo, do karantény by mal ísť aj celý parlament.

Ak sa tak stane, okrem prezidentky už nezostane nikto z politikou, kto by nám bol schopný vládnuť. Bude to znamenať, že sa naplní to, po čom mnohí už dlhé týždne volajú? Že nám v boji s koronavírusom budú veliť vedci a odborníci?

 

Aktuality.sk: Matovič má koronavírus
18 | 12 | 2020 | sefredaktor