Vláda si neplní základnú povinnosť - starostlivosť o zdravie občanov, ide jej len o nákupy, kritizuje poslanec Taraba
17 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Poslanec NR SR Tomáš Taraba interpeloval ministra zdravotníctva, prečo vláda ohrozeným občanom nenakúpi vitamíny a kritizoval skrátené legislatívne konanie, ktorým má vláda obísť pravidlá verejného obstarávania.


"Stovky miliónov mrháme na nikým neodporúčané postupy a riešenia, preto som sa ministra spýtal, prečo štát nepropaguje aj tie najoverenejšie postupy ako je zlepšovanie imunity obyvateľstva. O vysokom prínose vitamínu D3 sa hovorí mesiace. Štát mohol aj v tomto vianočnom období predpísať aspoň seniorom tento vitamínový doplnok. Odpoveď bola, že to neurobia lebo nemajú na to vyčlenené peniaze. Na vakcíny a paličky tam majú neobmedzené zdroje." Píše na sociálnej sieti Tomáš Taraba.




Zo statusu Tomáša Tarabu na sociálnej sieti.


Podľa poslanca - "vyjadrenie premiéra, že "stovky ľudí budú umierať zbytočne" nakoľko vláda neobstarala včas testy, je, ak aj odhliadneme od všetkého otázneho okolo testovania, priznaním vlády, že si neplní ani elementárnu úlohu súvisiacu s ochranou zdravia obyvateľov. Toto priznanie je dôvodom na okamžitú demisiu a k tomuto by mala vyzvať koalíciu samotná prezidentka. Je čas, aby po týchto amatéroch a diletantoch nastúpila aspoň dočasne vláda odborníkov a krízových manažérov."

Poslanec Taraba hľadá darcu vakcíny pre premiéra
Na sociálnej sieti sa poslanec NR SR Tomáš Taraba pýta, kto by daroval vakcínu premiérovi a jeho rodine, aby nemuseli byť poslední. Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Poslanec sa tiež pýta, či naozaj je hlavnou správou týchto hodín informácia, že nás čaká lockdown.
"Nie. Hlavnou správou dňa, ktorá nezasiahla média a ani ju nezverejnili je, že vláda sa za 24 hodín rozhodla pripraviť zákon v skrátenom legislatívnom konaní, aby mohli nakupovať testy mimo platného zákona o verejnom obstarávaní. Teda, aby nemuseli dodržiavať elementárne pravidlá transparentnosti pri nakupovaní."

Taraba vyzdvihuje rozhodnutia Richarda Sulíka nenakupovať testy v rozpore so zákonom ako dobré: "Richard Sulík sa správne odmietol podpísať pod taký nákup, ako pri testoch urobili v prvom kole. Tretí sektor nedávno zverejnil informáciu, že v súťaži o testy, ktoré vyhrala trnavská firma za 3,9 eur plus DPH ponúkla iná firma testy za 2,9, len ponuka prišla pár minút po uzávierke, takže ju nezohľadnili.

Podľa poslanca NR SR Tarabu sa korona "už mesiace zneužíva na pretláčanie zákonov, ktoré za normálnych okolností by boli nepriechodné. A toto sa týka všetkých oblastí"

Harabin dáva poslancom návod ako odvolať Matoviča
Predstavitelia opozície doteraz neurobili pre občanov nič a dobrovoľne asistovali Matovičovej likvidácii právneho štátu. Doteraz nevypracovali ani žiadny právny dokument na obranu pred vydieraním občanov zo strany Matovičovej vlády, uviedol bývalý... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová