Kolíková poprela zvesti o násilí na Lučanskom
13 | 12 | 2020 I sefredaktor
Ministerka spravodlivosti Kolíková opätovne poprela informácie o zlom zdravotnom stave policajného  ex-prezidenta Milana Lučanského, ktorý sa mal v policajnej cele stať obeťou násilia. Na tlačovej konferencii vylúčila, že by bol stíhaný policajný exprezident napadnutý.

Kolíková potvrdila, že zranenie Milana Lučanského vo väzbe súviselo s okom a nespôsobila mu ho cudzia osoba. Odmietla, že by zadržaný generál mal zlomeniny či krvácanie do mozgu. Neevidujú ani pokus o samovraždu.

Pôvodné informácie, ktoré priniesli viaceré médiá, uvádzali, že generála Lučanského po incidente  previezli do Vojenskej nemocnice v Ružomberku s viacnásobnou zlomeninou nadočnicového oblúku, krvácaním do mozgu, s okom mimo očnej jamky. Jeho kritický zdravotný stav si údajne vyžiadal 11- hodinovú operáciu. Kolíková uviedla, že špekulácie prinášajú len dezinformačné weby.

 Lučanský má byť stále vo vojenskej nemocnici v Ružomberku.  Kolíková  už predtým vylúčila akékoľvek cudzie zavinenie či napadnutie bývalého policajného prezidenta.

Policajný exprezident čelí v kauze Judáš obvineniu z korupčnej činnosti, pričom na úplatkoch si mal prilepšiť až o 510-tisíc eur. Sudkyňa jeho väzbu odôvodnila obavou z ovplyvňovania svedkov a obavou z pokračovania v trestnej činnosti.