Slovenská opatrovateľka zbila rakúskeho dôchodcu
29 | 11 | 2020 I Ingrid Vrabcová

https://ooe.orf.at/stories/3078116/


56-ročná opatrovateľka zo Slovenska fyzicky napadla 79-ročného penzistu, o ktorého sa starala v Linzi. Informovala o tom rakúska polícia. Susedka počula volanie o pomoc, a tak zavolala políciu, informuje rakúsky portál ooe.ORF.at.


Po príchode do domu muža našli policajti na podlahe a posteli stopy krvi. Dôchodcovi sa ešte predtým podarilo pred agresívnou opatrovateľkou zamknúť na toalete, odkiaľ kričal o pomoc. Počula ho susedka, ktorá hneď zalarmovala políciu. Dôchodcu s početnými, bližšie nešpecifikovanými zraneniami záchranári okamžite previezli do nemocnici v Linzi.


V krvi mala 1,62 promile alkoholu


56-ročná opatrovateľka sa podrobila testu na alkohol. Podľa údajov polície jej namerali 1,62 promile alkoholu v krvi. Žena nastúpila do služby prvýkrát len deň predtým. Obaja si od začiatku „nesadli“. Žena polícii tvrdila, že muž jej zakázal, aby v byte poupratovala a vyvetrala, hoci neustále fajčil. Slovenská opatrovateľka tak teraz čelí žalobe a má zákaz priblíženia sa k napadnutému rakúskemu dôchodcovi, dodáva na záver portál ooe.ORF.at.