Pri páde lietadla amerického námorníctva do domu v Alabame zahynuli dvaja členovia posádky (VIDEO)
26 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Americké námorné lietadlo sa zrútilo v obytnej štvrti v Magnolia Springs v Alabame a vyvolalo rozsiahly požiar. Americké letectvo potvrdilo, že posádka neprežila, pričom civilisti sa nezranili, informuje portál RT.


„Lietadlo amerického námorníctva T-6B Texan II sa dnes zrútilo vo Foley v Alabame približne o 17:00 miestneho času. Letecká posádka zrážku neprežila. Nie sme si vedomí žiadnych civilných obetí,” informovali v piatok popoludní americké námorné vzdušné sily.



Jednomotorové turbovrtuľové lietadlo narazilo okolo 16:23 miestneho času do domu na Mansion Street v malom meste Magnolia Springs v okrese Baldwin v Alabame.

Šéf hasičov Foley Joey Darby uviedol, že požiar zasiahol dom a niekoľko vozidiel, čo vyvolalo rozsiahlu reakciu pohotovostných služieb. Napriek tomu, že lietadlo havarovalo v „husto obývanej obytnej štvrti, k zraneniu civilistov nedošlo,“ uviedol Darby

Miestne médiá s odvolaním sa na úrady informovali, že pri zrážke zahynuli dvaja ľudia na palube lietadla.

Všetkým obyvateľom domu sa podarilo „bezpečne utiecť“ predtým, ako bol dom úplne pohltený plameňmi, uviedol Darby pre médiá.



Stále nie je jasné, čo spôsobilo nehodu, polícia uviedla, že vyšetrovanie prevezme ministerstvo obrany a americké námorníctvo.

Toto by ste mali vedieť o opatreniach zákazu vychádzania
Iba nedávno prijaté opatrenia vlády Igora Matoviča vyvolali medzi obyvateľmi Slovenska nielen veľa nevôle, ale aj otáznikov. Na niekoľko otázok vieme odpoveď. Čítať ďalej
24 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.