Facebook odstránil stránku skupiny Patriot Prayer pár dní potom, čo jej člen bol zavraždený antifašistom
06 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Facebook odstránil niekoľko stránok týkajúcich sa pravicového hnutia „Patriot Prayer“ potom, čo jeden z jej členov bol zastrelený v Portlande, informuje portál RT.


Hovorca Facebooku v piatok agentúre Reuters povedal o odstránení stránok s tým, že spoločnosť tieto stránky stiahla v rámci „pokračujúceho úsilia o odstránenie násilných sociálnych milícií z našej platformy“.

Členovia skupiny Patriot Prayer sa od vzniku v Portlande v roku 2016 často potĺkali v uliciach s ľavicovými výtržníkmi „Antifa“. Aj keď sa medzi týmito skupinami stali štandardom päste a potýčky, člen skupiny Patriot Prayer sa stal obeťou brutálnej vraždy v sobotu, keď ho zastrelil samozvaný aktivista Antify, ktorý bol vo štvrtok večer zabitý pri prestrelke s políciou.

Vodca skupiny Joey Gibson uviedol, že s obeťou bol kamarát, a na Facebooku si vylial zlosť na antifašistickú organizáciu. Zákazu sa tiež dotkla jeho osobná stránka.

Antifašistický strelec z Portlandu, ktorý zabil Trumpovho stúpenca, tvrdí, že „Nemal na výber“:
Muž, ktorý je podozrivý zo zabitia konzervatívneho aktivistu počas protestov v centre Portlandu, tvrdil, že konal v sebaobrane, pričom veril, že jeho priateľ by bol „bodnutý“ a „nemal inú možnosť“, ako vystreliť, informuje portál... Čítať ďalej
05 | 09 | 2020 | Marek Molnár


"Skupina Antifa zavraždila môjho priateľa, keď išiel domov, a namiesto spoločnosti za miliardy dolárov, ktorá zakazuje stránky Portland Antifa, zakazujú Patriot Prayer a mňa," uviedol v piatok vo vyhlásení Gibson.

Tento krok prichádza po aktualizácii politík platformy minulý mesiac, ktoré zakazujú všetky skupiny, ktoré predstavujú „významné riziká pre verejnú bezpečnosť“, vrátane „anarchistických skupín, ktoré podporujú násilné činy uprostred protestov a amerických miličných organizácií“.

Zatiaľ čo Facebook tvrdí, že vďaka novým pokynom odstránil z platformy viac ako 980 skupín, 520 stránok a 160 reklám, vrátane „tých, ktorí sa môžu označiť aj ako Antifa“, konzervatívni kritici tvrdia, že zákazy idú len jedným smerom a väčšinou sa zameriavajú na tých, ktorí majú pravdu.

Neuveriteľná tragédia: Matka zabila svojich päť detí, potom sa pokúsila o samovraždu
Besnenie matky spolu s ňou prežil iba jej najstarší 11-ročný syn, píše Bild. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.