Krajčí podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa v súvislosti s informáciami publikovanými na webe Bádateľ
28 | 08 | 2020 I SITA

Minister zdravotníctva Marek Krajčí podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa v súvislosti s podozrením z trestného činu šírenia poplašnej správy.


Ide o informácie publikované prostredníctvom internetovej stránky Bádateľ, ktoré občanov nabádajú k občianskej neposlušnosti, mareniu prijatých opatrení na zabránenie šíreniu ochorenia COVID-19, odmietaniu očkovania a podobne. Agentúru SITA o tom v piatok informoval Komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva SR.

"Ministerstvo zdravotníctva zastáva názor, že takéto správy môžu vyvolať vážnu obavu, znepokojenie u obyvateľstva, pretože sú v rozpore so skutočnosťami, bez odborných a vedeckých podkladov. Ministerstvo zdravotníctva ako ústredný štátny orgán, ktorý určuje zásadné priority a smery štátnej zdravotnej politiky na úseku verejného zdravia, považuje obsah niektorých príspevkov za nepravdivý a nezodpovedný," ozrejmil rezort zdravotníctva.


Čo je skutočná príčina smrti u pacientov nakazených koronavírusom?
Vieme jednoznačne určiť - tohoto zabil vírus a tamtoho niečo iné? Zomrela obeť dopravnej nehody na následky zrážky, alebo na slabú odolnosť svojho organizmu? Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | Ivan Brožík