Infikovaných v potravinárskej firme umiestnili do karantény
12 | 08 | 2020 I TASR

Spoločnosť Fekollini, s.r.o garantuje, že jej potravinové výrobky vyrábajú len zamestnanci s negatívnym výsledkom testu na COVID-19, ktorí neboli v úzkom kontakte s pozitívne testovanými osobami.


Uviedla to v reakcii na informáciu, že spomedzi jej vyše 500 testovaných zamestnancov bolo zistených 24 pozitívnych prípadov. „Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu na Slovensku a nakoľko naša spoločnosť so sídlom v Sládkovičove v okrese Galanta zamestnáva aj externých pracovníkov, sme sa rozhodli z vlastnej iniciatívy a na vlastné náklady otestovať všetkých zamestnancov," uviedol vo vyhlásení k situácii PR manažér spoločnosti Andrej Gerstner.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Galanta umiestnil infikovaných spolu s ich úzkymi kontaktmi do povinnej izolácie. Gerstner dodal, že podľa oficiálneho vyhlásenia Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín neexistuje dôkaz, že by potraviny v súvislosti s COVID-19 predstavovali pre verejnosť nejaké riziko. Za hlavný spôsob prenosu sa považuje prenos z človeka na človeka, najmä prostredníctvom respiračných kvapôčok, ktoré infikované osoby vypúšťajú kýchaním, kašľaním alebo vydychovaním.

"To, že vírus je schopný prežívať určitý čas na rôznych povrchoch, neznamená, že je aj možné, aby sa človek prostredníctvom takýchto povrchov nakazil. Vzhľadom k zavedenému systému analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov (HACCP) v našej firme a striktnému dodržiavaniu správnej výrobnej praxe a hygienických zásad osobnej hygieny pracovníkov je pravdepodobnosť prenosu nákazy potravinami minimálna," doplnil Gerstner.

Vémolova partnerka Lela a jej slová o novom živote: Kríza alebo definitívny rozchod?
Predtým sa chválila pokojným rodinným životom, teraz sa Lela Ceterová (30) obmedzuje na výjavy šťastných chvíľok iba s 8-mesačnou dcérkou Lili. Silikónová playmate sa presunula do Bratislavy, kde trávi čas s mamičkou a kamarátkou, zatiaľ čo Karlos... Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | Timotej Dudka