AKTUÁLNE: Bývalá štátna tajomníčka Monika J. zostáva vo väzbe (aktualizácia)
05 | 08 | 2020 I Peter Haluza, SITA, TASR

Žiadosti sudkyne Denisy C. obvinenej z prijímania úplatku, ktorá sa mala v kauze tiež angažovať, o prepustenie z väzby súd vyhovel.


Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika J. obvinená z trestných činov podplácania a prijímania úplatku v kauze Búrka zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom v stredu sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica.

Žiadosti sudkyne Denisy C. obvinenej z prijímania úplatku, ktorá sa mala v kauze tiež angažovať, o prepustenie z väzby súd vyhovel. Prokurátor avizoval sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Aktualizácia 5.8. o 14.33 hod.:

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, sudca obvinenej Monike J. väzbu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka a neprijal peňažnú záruku za nahradenie väzby. Podľa sudcu u obvinenej Denisy C. zanikli formálne dôvody väzby.

„Počas prebiehajúceho vyšetrovania sa tieto dôvody väzby neposilnili a najmä boli vykonané všetky úkony vo vzťahu k podozreniu z trestnej činnosti dávanej jej za vinu. Vo vzťahu k jej osobe a podozreniu z trestnej činnosti neboli zistené žiadne nové skutočnosti ani výpoveďou svedka Vladimíra S. vykonanou po vznesení obvinenia,“ konštatoval sudca.

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. „Proti tomuto uzneseniu je prípustná sťažnosť, ktorá sa podáva do troch pracovných dní od jeho oznámenia. Sťažnosť prokurátora má odkladný účinok,“ doplnila Kudjáková. Obhajca Moniky J. avizoval po ukončení rozhodovania podanie sťažnosti, a podobne sa vyjadril aj prokurátor k rozhodnutiu o prepustení Denisy C.

Vyšetrovanie kauzy Národného futbalového štadióna môže byť rozšírené o ďalšie trestné činy
Vyšetrovanie údajného porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zneužitia právomoci verejného činiteľa v súvislosti s Národným futbalovým štadiónom (NFŠ) môže byť rozšírené o ďalšie trestné činy. Na sociálnej sieti to pripustilo Krajské... Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | TASR