Koronavírus sa šíri v „jednej veľkej vlne“ a nezmizne so zmenou ročných období, varuje WHO
29 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zrušila nádej, že koronavírus v lete jednoducho zmizne, pričom nalieha na svet, aby sa namiesto toho pripravil na „jednu veľkú vlnu“, informuje portál RT.


Hovorkyňa WHO Margaret Harrisová informovala novinárov prostredníctvom konferenčného hovoru, že na rozdiel od niektorých očakávaní koronavírus počas teplejších období nezmizne, ako by to malo byť napríklad s chrípkou.

"Ľudia sa stále spoliehajú na ročné obdobia. Všetci musíme myslieť inak, keďže to je nový vírus a správa sa inak," prehlásila Harrisová.

Harrisová varovala, že dôjde k „jednej veľkej vlne“ koronavírusových infekcií, ktoré „niekedy klesajú a niekedy rastú“ namiesto niekoľkých rôznych vĺn.

Mnoho európskych krajín od mája postupne ruší alebo zmierňuje svoje karanténne obmedzenia. Pretože stále neexistuje vakcína, vlády opatrne upravujú svoje kroky voči Covid-19, zatiaľ čo sa pripravujú na možnú druhú vlnu infekcie.

Trumpov protimigračný múr zvalil hurikán Hanna (VIDEO)
Trumpova stena na videu medzi hranicou Mexika a USA v Texase nedokázala vydržať silu prírody. Aj keď bola spochybnená jeho autentickosť, video upútalo veľkú pozornosť u Trumpových kritikov, informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Ázijské krajiny ako Čína a Južná Kórea, ako aj niekoľko amerických štátov boli nútené znovu zaviesť niektoré z blokovacích opatrení po opätovnom náraste infekcie a objavení nových nákazlivých miest.

Harrisová vyzvala ľudí na spomalenie šírenia vírusu tým, nech sa vyhnú hromadným zhromaždeniam. V posledných mesiacoch sa to ukázalo ako náročné z dôvodu opakujúcich sa rozsiahlych protirasistických a protipolicajných protestov v mnohých západných krajinách.

Na niektorých zhromaždeniach demonštranti nosili masky a pokúšali sa od seba oddeliť. Ale v mnohých prípadoch ľudia otvorene porušovali pravidlá karantény a dokonca sa zúčastňovali protestov napriek výzvam politikov a zdravotníckych odborníkov, aby zostali doma.

Na svete je takmer 14,5 milióna infikovaných koronavírusom od začiatku epidémie podľa Johns Hopkins University, pričom obetí je viac ako 654 000 ľudí.

Egyptská armáda použila falošnú fotografiu na oznámenie spoločných námorných cvičení s Francúzskom
Egyptské ministerstvo obrany použilo starú fotografiu francúzskej vojnovej lode na oznámenie správ o spoločných cvičeniach s Francúzskom, zatiaľ čo egyptská loď bola do fotky pridaná v programe na úpravu fotografií, zistila turecká agentúra... Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár