Dôchodcu na hubách prepadli deti!

Mladiství delikventi dôchodcu bili a poštvali proti nemu aj troch psov, ktorých priviedli.


Zo zločinu lúpeže a prečinu ublíženia na zdraví obvinila polícia 15-ročného chlapca. Spolu s dvoma maloletými lúpežne prepadli dôchodcu, ktorý bol na hubách v lese v obci Ďurkov v okrese Košice-okolie. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová.

„Pristúpili k miestnemu 67-ročnému dôchodcovi a pýtali si od neho cigarety, inak dostane bitku. Keď poškodený muž povedal, že cigarety pri sebe nemá, trojica ho fyzicky napadla. Dôchodcu prehľadali, vysypali mu huby z vedra a vedro poškodili. Potom ho dotiahli k blízkemu jarku,“ spresnila s tým, že ho bili a poštvali proti nemu aj troch psov, ktorých priviedli.

Útočníka z incidentu v Bratislave dali na psychiatriu
Muža z incidentu na Prepoštskej ulici v Bratislave zatiaľ neobvinili. Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | Peter Haluza, TASR


Jeden z nich dôchodcu pohrýzol do ramena. Mužovi tiež zlomili nos. Spolu z ďalších zranení ako podliatiny na tele sa podľa predbežnej lekárskej správy bude liečiť viac ako 14 dní. Polícia 15-ročného chlapca obmedzila na osobnej slobode a umiestnila ho do cely policajného zaistenia s podnetom na väzobné stíhanie. Za obdobný čin bol už v minulosti trestne stíhaný. Maloleté osoby pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovedné.

„Zároveň polícia vyrozumela úrad práce sociálnych vecí a rodiny o protiprávnom konaní maloletých osôb. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu,“ dodala Mésarová.

V zahraničí nazývajú Slovensko hypermarketom zbraní pre zločincov
V zahraničí sa čoraz viac vynárajú prípady trestných činov, v ktorých figurujú strelné zbrane pochádzajúce zo Slovenska. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok