Pred rodičovským domom I. Matoviča bola bitka, zasahovala polícia
25 | 04 | 2020 I Peter Haluza

Podľa okoloidúcich vytváral neznámy muž rozruch pred na ulici pred domom, v ktorom niekedy býval premiér Igor Matovič. V rukách mával ústavou a vykrikoval, aby premiér vyšiel von, píše web denníka SME.


Ako k celému incidentu uvádza agentúra TASR, na Čajkovského ulici v Trnave zasahovala v popoludňajších hodinách polícia. „Skupinu piatich ľudí, ktorá pokrikovala do megafónu a po okolitých občanoch, príslušníci mestskej polície vyzvali, aby upustila od konania, keďže pre mimoriadnu situáciu je zakázané zhromažďovanie sa. Osoby výzvu neuposlúchli, na miesto sa následne dostavili aj hliadky Policajného zboru,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Skupina naďalej odmietala uposlúchnuť výzvy, ako aj preukázať svoju totožnosť. „Policajti ju upozornili, že bude predvedená na útvar s cieľom zistenia totožnosti. Pri predvádzaní kládla aktívny odpor, preto policajti voči piatim mužom z Prievidze, Trenčína, Rimavskej Soboty, Liptovského Mikuláša a zo Senice použili donucovacie prostriedky,“ potvrdila Kredatusová.

Pätica sa na polícii naďalej správala agresívne a vulgárne. „Všetci piati sú riešení za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a priestupok na úseku civilnej ochrany. Za takýto priestupok spáchaný počas mimoriadnej situácie hrozí pokuta 1659 eur,“ upozornila podľa TASR Kredatusová s tým, že incident sa zaobišiel bez zranenia.

Dôchodcovia sa definitívne stali triednym nepriateľom Matoviča
Zrušenie úľav pre dôchodcov ministrovi dopravy pravdepodobne uložil sám najvyšší veliteľ Ústredného krízového štábu (ÚKŠ), vlády a priľahlého vesmíru Igor Matovič. Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | Pavol Jesenský