Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku po dvoch mesiacoch poklesu vo februári vzrástol
22 | 03 | 2020 I SITA

Ku koncu februára tohto roka pracovalo na Slovensku takmer 78,2-tisíca cudzincov. Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku tak po dvoch mesiacoch poklesu opäť vzrástol.


Kým v decembri minulého roka išlo o pokles o 77 osôb a v januári tohto roka pracovalo na Slovensku o 539 cudzincov menej, vo februári tohto roka počet cudzincov pracujúcich na Slovensku stúpol o 400. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najpočetnejšou skupinou cudzincov pracujúcich na Slovensku sú naďalej Ukrajinci. V druhom mesiaci tohto roka ich na slovenskom trhu práce pribudlo 388, čím sa celkový počet Ukrajincov pracujúcich u nás zvýšil na 23-tisíc. Počet Srbov pracujúcich na Slovensku v minulom mesiaci klesol o 7 osôb na 13,4-tisíca.

AKTUALIZOVANÉ: Matovič chce vedieť, ako Správa štátnych hmotných rezerv nakupovala ochranné pomôcky
Premiér Igor Matovič (OĽaNO) chce vedieť, akým spôsobom Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR postupovala pri zabezpečovaní ochranných prostriedkov najmä pre nemocnice a zdravotníkov. Čítať ďalej
21 | 03 | 2020 | TASR


Spomedzi občanov z krajín Európskej únie bolo na Slovensku najviac Rumunov, ktorých u nás pracovalo 8,3-tisíca, nasledovali Česi so 6-tisíc pracovníkmi a na treťom mieste boli Maďari, ktorých za prácou na Slovensko prišlo 5,6-tisíca.

Štvrtina cudzincov na Slovensku pracovala ku koncu februára tohto roka v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 21,1-tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 8,6-tisíca zamestnaných cudzincov.

Úrad práce v Malackách vykázal 3,7-tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len desať cudzích štátnych príslušníkov pracovalo na konci februára v okrese Medzilaborce.

Gates o koronavíruse: „Digitálne certifikáty“ pre ľudí budú nevyhnutné!
Bill Gates v súvislosti so stavom ekonomiky na Reddit.com uviedol, že bude potrebné kontrolovať, kto bol testovaný, kto očkovaný a kto sa zotavil. Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD