Na internete sa objavilo druhé video s Andrejom Kiskom o pozemkoch
19 | 02 | 2020 I redakcia, info.sk/TASR

Anonym zverejnil ďalšie video o pozemkovom spore Andreja Kisku.


Viaceré redakcie dostali v stredu ďalšie video o pozemkovom spore Andreja Kisku. Bolo odoslané z rovnakej emailovej adresy ako predchádzajúce video, v ktorom figuroval bývalý boss popradského podsvetia Milan Reichel a popradský podnikateľ Michal Šuliga.






Na novej nahrávke je aj samotný exprezident a líder strany Za ľudí Andrej Kiska. Video malo byť natočené v decembri 2019 a Kiska sa v ňom má rozprávať s Michalom Šuligom. Z nahrávky to pôsobí tak, že práve on si Kisku nahrával.

"Či sú kradnuté alebo neukradnuté, keď osvedčené, tak ukradnuté. Koľkí majú v Tatrách také pozemky, oveľa väčšie. Keby si nebol prezident, každý na to s*re, tak si vezmi, je tak?" hovorí Šuliga. "Ja akurát chcem, že potom jak Julovi tých 2000 posunieš? Zavoláš? Niekto donesie?" pýta sa. "Nejak domyslite, však to je malá suma, to vymyslíme," odpovedá mu Kiska.



Andrej Kiska v pondelok na tlačovej konferencii oznámil, že poskytne orgánom činným v trestnom konaní meno človeka, ktorý údajne stojí za prvým zverejneným videom o jeho pozemkovom spore. Podľa jeho informácií má ísť o človeka blízkeho strane Smer-SD.

Kiska požiadal etických hekerov, aby mu pomohli zistiť, kto bol odosielateľom videa. Políciu zároveň vyzval, aby začala v súvislosti s videom konať. "Polícia má právo a možnosť požiadať spoločnosť Google o spoluprácu a o zistenie, kto túto nahrávku poslal a kto bol jej objednávateľom," uviedol Kiska.

Kiska tiež avizoval, že je pripravený pred študentmi diskutovať s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom na Paneurópskej vysokej škole. Diskusia by sa podľa neho mohla uskutočniť vo štvrtok (20. 2.) alebo v piatok (21. 2.).

Vo videu zverejnenom minulý týždeň sa Michal Šuliga a Milan Reichel rozprávajú o Kiskovej kauze s pozemkami vo Veľkom Slavkove, ktorá sa dostala na súd. Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Šuliga bol jedným zo svedkov. Vo videu tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok.

Objavilo sa video, ktoré má dokazovať, že Kiska vedel o problémoch s pozemkami vo Veľkom Slavkove. Primitívne video so zlými hercami, reaguje exprezident
Na internete sa objavil videozáznam, ktorý má dokazovať, že exprezident Andrej Kiska (Za ľudí) vedel o problémoch s pozemkami vo Veľkom Slavkove. Na videozázname sú Milan Reichel a Michal Šuliga. Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | SITA