Minister obrany chce rekonštruovať penzión pre vojnových veteránov za skoro 8 miliónov.
05 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Necelých 8 miliónov eur má dosluhujúci vládny kabinet odklepnúť na rekonštrukciu penziónu pre vojnových veteránov. Slúžiť má aj rodinným príslušníkom. 


O súhlas s investičnou akciou žiada vládu na jej rokovaní v stredu 5.2.2020 minister obrany Peter Gajdoš (SNS).

Uvádza, že objekt Zemplínska šírava – Kúpele, Penzión pre vojnových veteránov je v súčasnosti pre zlý technický stav zatvorený a nevyužíva sa. „Rekonštrukcia objektu zabezpečí, aby svojimi parametrami spĺňal požiadavky na efektívne fungujúce zariadenie poskytujúce ubytovacie, rekreačné, rehabilitačné a ostatné služby,“ uvádza ministerstvo v návrhu. Priestory však nebudú slúžiť len vojnovým veteránom, ale sú určené aj pre profesionálnych vojakov, vojenských dôchodcov, civilných zamestnancov rezortu obrany a ich rodinných príslušníkov.

Spomenutá je aj široká verejnosť, ktorá si bude môcť užívať penzión, avšak „s prioritným uprednostnením profesionálnych vojakov, vojenských dôchodcov, zamestnancov rezortu obrany a ich rodinných príslušníkov“. 

„Rekonštrukciou objektu Zemplínska Šírava – Kúpele, Penzión pre vojnových veteránov sa znovuotvorí moderné ubytovacie, rekreačné a rehabilitačné zariadenie. Celkové predpokladané obstarávacie náklady na projektovú dokumentáciu a realizáciu stavby sú vo výške 7 772 659,00 € vrátane DPH,“ vyrátali predstavitelia rezortu obrany.

Začatie procesu verejného obstarávania na výber zhotoviteľa je plánované na koniec februára 2020 a ukončenie rekonštrukcie do konca júla 2021.  Objekt Zemplínska šírava – Kúpele, Penzión pre vojnových veteránov je vo vlastníctve štátu, v  správe príspevkovej organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva obrany Slovenskej republiky. Bol uvedený do prevádzky v roku 1981. Objekt sa nachádza v obci Kaluža, okres Michalovce, na severozápadnom brehu vodnej nádrže Zemplínska šírava.

Cena za mýtny systém takmer 400 miliónov eur je maximálna, tvrdí Vážny
Cena za prevod elektronického mýtneho systému (EMS) do vlastníctva Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s. (NDS) vo výške v prepočte takmer 400 miliónov eur vrátane dane z pridanej hodnoty je maximálna možná. Informoval o tom v utorok poslanec... Čítať ďalej
04 | 02 | 2020 | SITA