„Sme zatvorený“: Eiffelova veža sa uzavrie kvôli štrajku odborov vo Francúzsku
24 | 01 | 2020 I Dominik Simon

Najviac ikonická pamiatka Paríža, sa uzavrela kvôli masívnym protestom proti rozdeľujúcemu sa zákonu o dôchodkových reformách. Správa je pre turistov veľkým sklamaním. Aj dalšie turistické destinácie ako Versailles alebo Louvre varovali pred možným uzatvorením. Informuje RT.


„Z dôvodu národného štrajku som dnes uzavretá. Prístup na moju promenádu zostáva otvorený a bezplatný,“ varoval v piatok účet Eiffelovej veže na Twitteri.

Organizácia prevádzkujúca slávnu vežu SETE uviedla, že počet zamestnancov prítomných na mieste „neumožňuje návštevu v optimálnych bezpečnostných podmienkach“, ako uvádzajú noviny Le Parisien.



Doposiaľ bola úplne zatvorená iba Eiffelova veža, pričom komplex Versailles a múzeum v Louvri varujú návštevníkov, že aj u nich by mohlo dôjsť k zatvoreniu.

Je to už po tretíkrát, čo bola Eiffelova veža uzavretá od začiatku štrajku začiatkom decembra, uviedla SETE pre AFP.



Uzatvorenie nastane uprostred prebiehajúcich celoštátnych zhromaždení, ktoré sa tento piatok zintenzívnili - v deň, keď francúzska Rada ministrov rozhodne o osude polarizujúceho zákona o dôchodkovej reforme.

Odboroví aktivisti sa dnes zišli vo východnej Paríži a pochodovali až do centra mesta. Podobné zhromaždenia sa konali aj v iných mestách, pretože nádeje na vykoľajenie reformných plánov sú stále vysoké.

V Paríži pokračujú demonštrácie proti dôchodkovej reforme
Francúzi naďalej protestujú proti dôchodkovej reforme, informuje maďarské vydanie Euronews. V utorok sa desaťtisíce ľudí vydali do ulíc v Paríži aby sa zúčastnili na demonštrácii proti plánovaným škrtom v dôchodkoch Masové skupiny zamestnancov... Čítať ďalej
19 | 12 | 2019 | Karolína Kristínová