Alena Zs. opätovne využila svoje právo nevypovedať v kauze vraždy J. Kuciaka
22 | 01 | 2020 I TASR

Obžalovaná z vraždy novinára Jána Kuciaka Alena Zs. využila na hlavnom pojednávaní opätovne svoje právo nevypovedať. Urobila tak napriek tomu, že prvý deň pojednávania avizovala, že vypovedať neskôr bude.


Alena Zs. v stredu len uviedla, že sa ku skutku vraždy vyjadriť nevie, keďže ho pozná iba zo spisu a médií. Tiež, že výpovede obžalovaných Miroslava M. a Tomáša Sz. potvrdzujú to, že „Zoltán Andruskó klame“. Opätovne avizovala, že bude vypovedať neskôr a následne využila svoje právo nevypovedať.

Andruskó bol za vraždu novinára už právoplatne odsúdený na trest 15 rokov odňatia slobody. Alenu Zs. označuje za osobu, ktorá si uňho vraždu objednala na pokyn Mariana K.

Z vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za vraždu právoplatne odsúdený po schválení dohody o vine a treste. K samotnej streľbe sa priznal Miroslav M., v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian K., sprostredkovateľka Alena Zs. a jeden z vykonávateľov Tomáš Sz. naďalej trvajú na svojej nevine.