Wi-Fi na vojnových lodiach? Japonci chcú prilákať mladšiu generáciu do armády
04 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Japonské námorné sily sebaobrany (MSDF) sa snažia prilákať nových mladých zamestnancov, pričom prišli s novým moderným riešením - zlepšili prístup k internetu na svojich vojnových lodiach, aby pritiahli mladšiu generáciu, ktorá nedokáže existovať bez mobilných telefónov.


V súčasnosti majú členovia posádky obmedzený prístup na internet, najmä z dôvodu bezpečnosti. Vysoko postavení úradníci z MSDF rozhodli rozšíriť Wi-fi pripojenie, aby sa mohli členovia posádky prihlásiť z postelí či verejných priestoroch, ako sú napríklad jedálne.

Hlavným dôvodom rozhodnutia je prilákať nových zamestnancov do služby, ktorá je už vážne narušená a väčšina mladých ľudí o ňu nemá záujem, informovali zdroje.

Všetky tri zložky japonských sebaobranných síl nedosiahli za posledných päť rokov svoje ciele náboru, pričom celkový počet náborov v roku 2018 predstavoval iba 70 percent z toho, čo bolo naplánované. Situácia bola zvlášť závažná v prípade MSDF, kde bol počet nových zamestnancov len 60 percent z cieľovej hodnoty.

"Je to veľmi odlišný prístup, ako pri mladých ľuďoch v USA, tam stále existuje pocit hrdosti za službu pre svoju krajinu," uviedla Hiromi Murakami, profesorka politológie na tokijskej univerzite Temple University.


Šíitskí moslimovia z indického Kašmíru sľubujú „pomstu“ USA a Izraelu za Solejmániho vraždu
Zavraždenie iránskeho elitného veliteľa ozbrojených síl Kuds, Gásema Solejmániho, vyvolalo rozhnevanú reakciu medzi šiitskými moslimami - a indická komunita nebola výnimkou, keď sa dav vydal do ulíc, aby protestoval proti americkým... Čítať ďalej
04 | 01 | 2020 | Marek Molnár