Parlament schválil rozpočet na budúci rok
03 | 12 | 2019 I Gabriel Matta
Parlament schválil štátny rozpočet na budúci rok. Zahlasovalo zaň 78 poslancov. Proti bolo 61 z prítomných 143 poslancov. Za hlasovali všetky koaličné kluby Smer-SD, SNS aj Most-Híd. Proti bola celá opozícia aj niektorí nezaradení poslanci.

Slovensku sa v tomto roku nepodarí dosiahnuť vyrovnané hospodárene. Deficit verejných financií má dosiahnuť 0,68 % hrubého domáceho produktu (HDP). V budúcom roku by mal schodok klesnúť na úroveň 0,49 % HDP. Vyrovnané hospodárenie by malo byť od roku 2021.

Lipšic sa postavil v spore proti Vere Wisterovej. Teraz však ani on nevie vypátrať svojho klienta, ktorý jej uniesol deti.
Od únosu dvoch malých synov Very Wisterovej (42) ubehlo už takmer šesť týždňov a po chlapcoch a ich otcovi, moderátorkinom manželovi Jeremy Hulshovi (40), akoby sa zem zľahla. Správu priniesol denník Nový čas. Čítať ďalej
03 | 12 | 2019 | Gabriel Matta


Ukončilo sa tak historicky najrýchlejšie prerokovanie rozpočtu v slovenskom parlamente. Rozprava k nemu trvala iba necelých sedem hodín, aj keď bola rozdelená do dvoch rokovacích dní. Slovensko by tak podľa schváleného návrhu malo v budúcom roku hospodáriť s deficitom verejných financií na úrovni 0,49 % hrubého domáceho produktu.