Syn privatizéra Slovnaftu, Hatina ml. parkoval s falošným ŤZP preukazom - sudca mu pritvrdil trest!
26 | 10 | 2019 I Magda Danková
"Postihnutý" syn privatizéra Slovnaftu? Po tom, čo v máji načapali policajti potomka známeho "naftového magnáta" Slavomíra Hatinu ml. parkovať s falošným invalidným preukazom, vyslúžil si 15-tisícovú pokutu, ale aj 100 hodín povinných prác. Odvolanie proti trestnému rozkazu ale nedopadlo podľa Hatinových predstáv. Na krku má podnikateľ najnovšie podmienečný trest odňatia slobody. Informuje Nový čas.

Ešte koncom mája ho totiž našla policajná hliadka parkovať na mieste pre invalidov pri petržalskom obchodnom centre s falošným preukazom ťažko zdravotne postihnutého. Trestným rozkazom mu sudca vymeral pokutu 15 000 € a 100 hodín povinných prác.

Vydarený syn miliardára a oligarchu: Hatina mladší ako falšovateľ kartičiek ZŤP?
Syn známeho slovenského milionára Slavomír Hatina ml. (44) má opletačky so zákonom. Čítať ďalej
08 | 06 | 2019 | redakčný výber, Nový čas


Novému Času vtedy multimilionársky syn povedal, že preukaz mu po ťažkej autonehode, ktorú mal v roku 2013, vybavovala tretia osoba. O pravosti dokumentov po doložení všetkých dokladov vraj nemal dôvod pochybovať. Navyše, na preukaz má podľa jeho slov stále nárok. „Vzhľadom na zdravotné následky úrazu, ktoré pociťujem dodnes, som presvedčený, že som mal a stále mám na používanie takéhoto preukazu nárok,“ povedal Hatina. Súd mal zrejme iný názor.

Trestný rozkaz považoval podnikateľ za exemplárny trest a aj preto proti nemu podal odpor. Ako sa zdá, príliš si nepolepšil a Okresný súd Bratislava V postupoval nekompromisne. „Obžalovaného odsúdil na trest odňatia slobody vo výmere 3 mesiace s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 18 mesiacov,“ uviedol hovorca Pavol Adamčiak s tým, že Hatina bude musieť zaplatiť aj peňažný trest a to vo výške 10-tisíc eur.

Chmelár: Miliardári ničia demokraciu, nemali by existovať (ROZHOVOR)
Po víkendovom ustanovujúcom sneme hnutia Socialisti.sk, na ktorom vás zvolili za predsedu, bývalý premiér Ján Čarnogurský na sociálnej sieti napísal, že na rozdiel od Kisku, Trubana, Beblavého a Druckera, vaša strana má myšlienku a že by bolo... Čítať ďalej
22 | 10 | 2019 | Robert Merva


Ak pokutu nezaplatí, skončiť môže dokonca na 1 mesiac za mrežami. To, či je pre boháča podmienka lepším riešením ako povinné práce, sme sa nedozvedeli. Rozhodnutie, proti ktorému je stále možné podať odvolanie, nechcel syn 25. najbohatšieho Slováka komentovať.