V kamióne v britskom Essexe bolo odhalených 39 zavraždených tiel
23 | 10 | 2019 I Imrich Kovačič

Dnes v skorých ranných hodinách bolo v priemyselnom parku Waterglade v meste Gras v Essexe nájdených  39 mŕtvych tiel. Polícia uviedla, že skutočnú príčinu a dôvod tohto nálezu sa jej ešte nepodarilo objasniť. V súčasnosti prebieha identifikácia mŕtvych tiel. Z prípadom polícia spojila šoféra nákladného automobilu 25-ročným mužom zo Severného Írska.


Hlavný vyšetrovateľ Andrew Mariner povedal: „Sme presvedčení, že nákladné auto pochádza z Bulharska a v sobotu 19. októbra vstúpilo do krajiny v Holyheade vo Walese. V súvislosti s incidentom, ktorý je stále v štádiu policajného vyšetrovania, sme zatkli vodiča tohto nákladného vozidla.“

Prvé indície naznačujú, že 38 obetí boli dospelé osoby a jedna ešte nedospelý. Polícia uzavrela prístup do priemyselného parku Waterglade.

Britský premiér Boris Johnson odpovedal, že bol „zdesený týmto tragickým incidentom v Essexe“ a že sa necháva pravidelne informovať priamo od ministra vnútra.

Prístav Holyhead je hlavným spojením pre pozemnú dopravu zo severného Walesu a zo stredného a severného Anglicka do Dublinu v Írskej republike. Prístavom, ktorý prevádzkuje spoločnosť Stena Line Ports Ltd., každý rok cestuje cez dva milióny ľudí.