Na Žofíne začala verejná rozlúčka s Karlom Gottom (FOTO / VIDEO)
11 | 10 | 2019 I Gabriel Matta

V pražskom Paláci Žofín sa začala verejná posledná rozlúčka so zosnulým spevákom Karlom Gottom. Na miesto prichádzajú priaznivci z celej Českej republiky i zo zahraničia, ktorí mu budú môcť vzdať svoj hold do 22:00 hod. Na sobotu je naplánovaný pohreb a v Česku bude štátny smútok. Legendárny spevák zomrel 1. októbra vo veku 80 rokov.




Priaznivci legendárneho interpreta už úplne zaplnili most Légií. Rad je už dlhý minimálne kilometer. Mnohí fanúšikovia a fanúšičky čakali na otvorenie paláca od štvrtka. Vôbec prvý fanúšik Karol Svoreň z pražskej časti Letňany pred Žofínom čakal už od tretej popoludní, uvádza spravodajský portál iDNES.cz s tým, že do piatej hodiny rána už pri Národnom divadle, okolo ktorého vedie koridor k palácu, čakalo zhruba 150 ľudí.



Pre poslednú rozlúčku s Gottom v Prahe obmedzili dopravu. Do radu sa môžu ľudia stavať len z Janáčkovho nábrežia, koridor vedie cez spomínaný most Légií až k Palácu Žofín. V paláci i pred ním znejú spevákove piesne. Ľudia majú vo vnútri priestor na odloženie kvetín a môžu tiež písať svoje odkazy do kondolenčných kníh. Na rozlúčenie sa so spevákom majú jeho priaznivci približne desať sekúnd, aby sa s ním mohlo rozlúčiť čo najviac ľudí.