Hasiči pre silný vietor už absolvovali 171 výjazdov
30 | 09 | 2019 I SITA

Silný nárazový vietor, ktorý dnes zasiahol územie Slovenska, si vyžiadal zvýšený počet výjazdov hasičov, pričom od 10:00 vykonali už 171 výjazdov.


Ako ďalej agentúru SITA informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, hasiči, ako aj príslušníci dobrovoľných hasičských zborov pomáhajú pri odstraňovaní popadaných konárov a stromov z ciest a zo zaparkovaných áut, v niekoľkých prípadoch odstraňujú strhnuté strechy.

"Najvážnejšia situácia je v Nitrianskom a Trnavskom kraji, kde hasiči zasahovali už 40-krát v oboch krajoch. V Bratislavskom kraji boli hasiči v súvislosti s vetrom vyslaní k 34 prípadom, z toho až 32-krát zasahovali priamo v Bratislave," uviedla Farkasová. V Banskobystrickom kraji podľa nej pomáhali hasiči pri 32 technických udalostiach, v Žilinskom kraji boli vyslaní na 13 miest.

"Situácia v Košickom a Prešovskom kraji je pokojnejšia, hasiči tu zasahovali len dvakrát v oboch prípadoch. Predpokladá sa, že výjazdov k podobným udalostiam budú ešte pribúdať," dodala Farkasová.

Dnešné veterné počasie na Slovensku si vyžiadalo jednu obeť, keď na 14-ročného chlapca spadol v Nitre konár stromu. Ďalšie dve deti sa pri incidente zranili.